La Timisoara se aleg locurile pentru medicii rezidenti

De M. S.
Reactualizat la:
Repartitia medicilor rezidenti la Timisoara
Repartitia medicilor rezidenti la Timisoara
Agitaţie mare la sediul Facultăţii de Medicină din Timişoara. Sute de absolvenţi participă duminică la repartiţia pentru medicii rezidenţi pe locurile scoase la concurs.

La examenul de rezidenţiat susţinut în centrul din Timişoara s-au prezentat în jur de 560 de candidaţi. Duminică, cei care au promovat au mers la repartizare pentru a prinde unul dintre locurile de medic rezident scoase la concurs. În Timişoara sunt disponibile 319 locuri pentru Medicină, 39 pentru Medicină Dentară şi 3 locuri pentru Farmacie. Când vine vorba despre posturi, numărul acestora este mult mai mic. La nivelul judeţului Timiş sunt diponibile numai cinci posturi, trei la Spitalul Municipal din Lugoi, unul la Spitalul Orăşenesc Făget şi încă unul la Direcţia de Sănătate Publică.

„Au fost distribuite până la această oră posturile candidaţilor reuşiţi la Farmacie, respectiv la domeniul Medicină Dentară. Am început cu ei, fiind mai puţini. La ora actuală începem distribuţia posturilor la Medicină Generală. Cine are 543 de puncte poate să spere la un loc. În jur de 300 pot primi”, ne-a spus prodecanul Facultăţii de Medicină, Andrei Motoc.

“Am prins un loc pe obstetrică-ginecologie. Acum am ales doar specialitatea, împărţirea va fi făcută de Direcţia de Sănătate Publică. Urmează pe 19 decembrie să fim repartizaţi la clinici, iar mai departe la îndrumătorii noştrii de rezidenţiat. Mai departe voi vedea ce voi face. Nu exclud plecatul dincolo”, ne-a spus Alexandra Butean.

De celaltă parte, cei care nu au prins un loc spun că vor încerca la anul, iar până atunci activitatea în mediul privat rămâne cea mai bună opţiune. „Eu am vrut la ortodonţie. Nu au mai fost locuri disponibile. Acum lucrez la un cabinet privat”, ne-a spus Monica, una dintre tinerele care a prins un loc. Duminică repartizarea se face până la ora 21, iar locurile rămase libere se vor distibui luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !