La Timisoara s-a jucat fotbal la cravata

De Marius Horescu
Reactualizat la:
Fotbal la costum
Fotbal la costum
Profesorii universitari au dat piept vineri cu oamenii de afaceri din Timişoara pe terenul de joc, într-un meci de fotbal în care echipamentul sportiv a fost înlocuit de costumul la două rânduri. Câştigători au ieşit profesorii.

Afacerile, sportul, educaţia şi fair-play-ul trebuie să existe. De la această idee au plecat cei care au pus la cale un meci pe cât de spectaculos, pe atât de inedit, în care de-o parte şi de alta a terenului de joc s-au aflat profesori de la Universitatea de Vest din Timişoara, respectiv oameni de afaceri din mediul local de business. Nota de inedit a fost adusă mai cu seamă de ţinuta celor care-şi disputau balonul, toţi la cravată şi costum.

„Ideea evenimentului este de a promova fair-playul în business, ca şi în sport. Noi, ca profesori, avem atât un rol didactic, cât şi pe acela de a modela caractere”, a declarat decanul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

A fost multă distracţie la Arena Viola, locul de dispută al fotbaliştilor în costum, chiar dacă numărul celor din teren l-a concurat serios pe cel al spectatorilor din tribune. Şi cum businessul este un mediu dinamic, regulile s-au mai hotărât chiar şi în timpul partidei.

Port-drapelul fotbalului timişorean de-acum două decenii, Ioan Timofte, a dat lovitura de începere în meciul ce a pus faţă în faţă teoreticienii businessului şi practicienii afacerilor. Cele două echipe i-au avut ca lideri pe Marilen Pirtea – profesorii, şi pe Florentin Banu – oamenii de afaceri, şi unii şi alţii demonstrând că nu le este deloc străin driblingul şi nici şutul la poartă. Priceperea le-a fost de altfel admirată şi de cunoscători ai fenomenului, Alex Bourceanu şi Alex Curtean, fotbaliştii lui Poli Timişoara, fiind invitaţi de onoare la partidă.

Iar atunci când cerbicia fotbaliştilor la cravată depăşea limitele, ea era repede sancţionată de un priceput într-ale fluierului, arbitrul meciului fiind comisarul şef Nicolae Istrat, de la Poliţia Rutieră Timiş.

În cele din urmă, fotbaliştii de ocazie au renunţat la costume şi au adoptat echipamentul tradiţional, într-un nou meci disputat după toate regulile jocului. Şi, chiar dacă rezultatul nu a contat foarte mult, la sfârşitul evenimentului profesorii nu s-au sfiit să arboreze, desigur, la modul cel mai amical, un aer superior faţă de adversarii oameni de afaceri, graţie victoriei repurtate cu scorul de 5-2.

 

M. Horescu

Meci de fotbal in costum: profesori universitari vs oameni de afaceri0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor