La Timisoara incepe revolutia studenteasca

7Comentarii
La Timisoara incepe revolutia studenteasca
A 19-a ediţie a festivalului de artă studenţească StudentFest debutează luni la Timişoara, cu surle şi trâmbiţe. Timp de şapte zile, oraşul devine un imens loc de joacă pentru studenţi, pe care îi aşteaptă tot felul de concerte, expoziţii, conferinţe, petreceri şi proiecţii de film.

StudentFest a revenit anul acesta la vechea formulă de „7 zile de fest”, fiecare zi fiind dedicată unei secţiuni. În 2010, tema festivalului este „rEvoluţie”: echipa care s-a ocupat de organizarea evenimentelor a urmărit să „revoluţioneze” conceptul de StudentFest, însă nu prin negarea tradiţiei şi răsturnarea ordinii existente, ci tocmai prin reîntoarcerea la principiul de la care a pornit festivalul, şi anume acela de a crea evenimente studenţeşti pentru studenţi. În cele şapte zile, arta şi cultura vor pune stăpânire pe plaiul timişorean prin evenimente de  teatru, film, literatură, fotografie, arte plastice, arhitectură, publicitate şi muzică. Personaje de seamă precum Radu Paraschivescu, Dan Perjovschi, Costin Radu, Dragoş Muscalu, Andrei Pungovschi şi mulţi alţii vor împărtăşi studenţilor din Timişoara din experienţa lor, iar formaţii precum Truda, Stone Fixion şi Monkeys in the City vor întreţine petrecerile de la sfârşit de săptămână. „Coordonarea festivalului de anul acesta a însemnat, desigur, o mare provocare, întrucât, pe lângă problemele inerente organizării unui festival, a trebuit să ne luptăm cu multele lipsuri cauzate de veşnica criză financiară. În ceea ce mă priveşte, am avut desigur şi momente de îndoială cu privire la reuşita festivalului, dar am avut încredere în echipa mea şi acum sunt sigură că vom reuşi să aducem în faţa publicului evenimente de bună calitate”, spune Ştefana Bădescu, coordonatoarea StudentFest 2010.

Luni vor avea loc trei vernisaje, de la ora 11 în Piaţa Unirii, de la ora 18 în cafeneaua Van Graph şi de la ora 19 în Cărtureşti. De asemenea, studenţii vor putea participa la un workshop foto în cafeneaua Square, de la ora 12 şi la proiecţii de teatru, de la ora 21, în Scârţ. Marţi, tot în cadrul StudentFest, Radu Paraschivescu va susţine o conferinţă în D’arc, de la ora 16.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor