La Timisoara, in Colegiul C.D. Loga se deschide centrul de Antreprenoriat si performanta

De S.P.D.
La Timisoara, in Colegiul C.D. Loga se deschide centrul de Antreprenoriat si performanta
Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara susține performanța prin lansarea în cele mai bune licee din zona de vest a României a proiectului educațional “Antreprenoriat și performanță” . Liceele alese sunt Colegiul Național C. D. Loga – Timișoara, Liceul Traian Lalescu – Reșița, Colegiul Național Decebal – Deva și Colegiul Național Gheorghe Țițeica – Drobeta Turnu Severin.

Proiectul urmărește dezvoltarea spiritului antreprenorial și proactiv în rândul elevilor. Lansarea centrului de “Antreprenoriat și performanță” va avea loc în data de 16 septembrie, de ora 12:00, în liceul cu rata cea mai mare de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din Timișoara, Colegiul Naţional “C. Diaconovici Loga” (Bulevardul C. D. Loga, nr. 37).

”Conștietizând condițiile dificile în care profesorii și elevii din liceele din România își desfășoară activitatea, dar stimulați în același timp de performanța acestora, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara și comunitatea de Alumni Oeconomica Timisiensis s-au hotărât să se implice activ pentru a aduce o schimbare pozitivă în liceele performante din zona de vest a României. Așadar, va fi lansat proiectul educațional Antreprenoriat și performanță. FEAA Timișoara își propune prin acest proiect să contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial și proactiv în rândul elevilor.

În acest context va fi constituit și dotat cu echipamente IT performante un centru antreprenorial care să permită unui număr cât mai mare de tineri să dobândească abilitățile, competențele și cunoștințele necesare în perspectiva unei cariere profesionale de succes. În același timp centrul Antreprenoriat și performanță se dorește a fi liantul dintre licee, universitate și mediul socio-economic, asigurând astfel un flux informațional și de pregătire, mereu actualizat exigențelor societății dinamice în care trăim și ne desfășurăm activitatea”, precizează inițiatorii proiectului.

Activitățile principale ale centrului vor fi organizarea de training-uri, workshop-uri, conferințe tematice în parteneriat cu reprezentanți ai mediului de afaceri, implementarea unui program informatic de simulare antreprenorială care presupune familiarizarea elevilor cu noţiuni despre antreprenoriat prin intermediul unor activităţi interactive. Prin utilizarea acestui program, elevii vor afla cum să îşi definească afacerea, cum să relaționeze cu furnizorii şi clienții, care sunt avantajele competitive ale afacerii lor în piața actuală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor