Centre pentru sustinerea infiintarii de noi afaceri la Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Centre pentru sustinerea infiintarii de noi afaceri la Timisoara
© Foto: Centre pentru sustinerea infiintarii de noi afaceri la Timisoara
Prin intermediul unui proiect european în valoare de peste şase milioane de lei, la Timişoara au devenit funcţionale două Centre de Sprijin pentru Iniţierea Afacerilor înființate și dezvoltate în oraşul de pe Bega. Prin intermediul acestora se va sprijini dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul celor care doresc înfiinţarea unei afaceri.


Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timișoara, în parteneriat cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara vor prezenta miercuri, 1 iulie 2015, la Timișoara, în Sala de conferințe a Hotelului NH Timișoara, Centrele de Sprijin pentru Iniţierea Afacerilor înființate și dezvoltate la Timișoara. Acestea sunt realizat în cadrul proiectului POSDRU ”ACCES – Antreprenoriat – Curaj, Cunoaștere, Efort, Succes”, Axa prioritară 3 “Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 “Promovarea culturii antreprenoriale”.

În cadrul aceleiași conferințe vor fi anunțate public rezultatele unui Concurs de Idei de Afaceri, care a însumat premii totale in valoare de 1.000.000 de euro, organizat în cadrul aceluiaş proiect ACCES, iar 5 dintre câștigătorii din Regiunea de Vest ai Schemei de Ajutor de Minimis, în valoare de maxim 25.000 de Euro, își vor prezenta planurile de afaceri premiate.

Proiectul strategic ”ACCES- Antreprenoriat – Curaj, Cunoaștere, Efort, Succes” se adresează cetățenilor din 10 județe (Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș), iar prin intermediul lui se dorește stimularea preocupărilor antreprenoriale, ale tuturor persoanelor care doresc să inițieze o afacere, în special ale tinerilor întreprinzători. Printre cele mai importante activități și servicii din cadrul proiectului se numără și dezvoltarea de activități integrate cuprinzand consiliere, sprijin pentru inițierea afacerilor, formare profesională, activități de asistență și post asistență în sprijinul inițierii afacerilor și a ocupării pe cont propriu.

În acest sens, ca parte a serviciilor intergrate oferite în proiect, au fost inființate și dezvoltate la Timișoara două Centre de Sprijin și Inițiere în Afaceri în care va fi oferită consiliere gratuită pentru înființarea unei întreprinderi și întocmirea unui plan de afaceri. Acestea funcționează la sediul CARP, Calea Bogdanestilor, nr 4 si la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, str. J.H.Pestalozzi, nr.16.

Proiectul ACCES se desfășoară în perioada 16 februarie 2015- 15 decembrie 2015 și este implementat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara și Fundația Agora din Municipiul Oradea. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar obiectivul principal al acestuia este promovarea culturii antreprenoriale în Regiunea de Vest și Regiunea de Nord-Vest.

Valoarea totală a acestui proiect este de 6.713.288,00 lei din care 94% în valoare de 6.184.280,91 lei valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile acordată din FSE; 6% în valoare de 394.741,33 lei valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile acordată din Bugetul Național și 2 % în valoare de 134.265,76 lei contribuția eligibilă a Beneficiarului-Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor