La Timisoara are loc o noua editie a concursului de rezidentiat

De Marcel Hoster
1Comentariu
La Timisoara are loc o noua editie a concursului de rezidentiat
© Tion: La Timisoara are loc o noua editie a concursului de rezidentiat
Peste 700 de absolvenţi susţin duminică, la Timişoara, examenul de rezidenţiat. La Universitatea de Medicină şi Farmacie din oraş este unul dintre cele şase centre unde 6.000 de viitori medici iau parte la examinare.

Duminică, 20 noiembrie 2016, un număr de 6.091 de absolvenți ai Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie susțin concursul de intrare în rezidenţiat.

Din cei 6.091 de tineri absolvenți care s-au înscris la concurs, 4.533 au optat pentru domeniul medicină, 1.062 pentru domeniul medicină dentară și 496 pentru farmacie.

În ceea ce priveşte centrul de la Timişoara, aici sunt 560 de candidaţi pentru posturi la Medicină, 124 la Medicină Dentară, respectiv 49 la disciplina Farmacie. La Timişoara, la Medicină, cele mai multe posturi scoase la concurs sunt pentru Anestezie şi Terapie Intensivă – 35, Pediatrie – 28, respectiv Chirurgie Generală – 26.

Concursul din acest an are câteva noutăți. Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, sunt introduse specialități noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică și pedodonție, iar o serie de specialități a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene.

Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, are o durată de 4 ore și constă într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior, de comun acord între Ministerul Sănătății și universitățile de medicină și farmacie, prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor.

Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor