La Timisoara a inceput anul stelar 2012

La Timisoara a inceput anul stelar 2012
Revelionul SF, la care s-au lansat legile construirii în spaţiul cosmic şi a intrat pe „piaţa fictivă” prima „emisiune monetară” de helioni uşori, s-a petrecut în noaptea de vineri, 28 ianuarie, într-o atmosferă fantastică, la Casa Oamenilor de Ştiinţă. Conform unei tradiţii înscrise în calendarul cosmic, comunitatea SF din Timişoara a trecut cu un an înaintea semenilor de pe Terra.

Evenimentul, organizat de Clubul de anticipaţie Helion, a reunit membri şi simpatizanţi ai acestuia, creatori  şi consumatori de literatură şi artă science-fiction.

Anul stelar 2012 a fost anunţat cu lasere, într-un show realizat de Adrian Bancu. Din program nu a lipsit nici tradiţionalul Pluguşor SF, cu urări pentru veteranii clubul Helion şi pentru amicii lor din toate galaxiile ştiute sau închipuite. Adiţa Rockeriţa aka Adriana Muscă a susţinut un recital muzical şi şi-a adjudecat „Concursul de Lichidităţi”.

Arhitectul Mihai Donici a lansat, oficial, Legile intervenţiei umane în spaţiul cosmic, o parafrază la cele trei celebre legi ale roboticii formulate de Isaac Asimov. Noul set de legi pentru cei care intervin în spaţiul cosmic decretează: „să nu genereze deşeuri; să recupereze deşeurile existente; construcţiile pe alte planete vor fi amplasate în subsol, fără a afecta ecosistemele vii”. Aceste legi vor fi traduse în toate limbile de mare circulaţie pe Terra (ba chiar, au propus SF-iştii, în limba klingoniană şi în cea a rasei Na’vi) şi vor fi lansate în „sticle electronice” în tot Universul internautic.

Caricaturistul Radu Cleţiu, cel care a asigurat imaginea Revelionului SF, a oferit pe loc o „traducere grafică” a legilor. Prima emisiune de „helioni uşori” a asigurat tranzacţionarea biletelor pentru „tombola fantasy”. Cuvântul Preşedintelui intergalactic al Convenţiilor revel-helionistice a fost urmat de un alt moment plin de suspans: Fundaţia Europeană Fictivă şi Aeriană Marcel Luca şi ciracii lui a acordat un nou titlu de Miss Catren(u). Petrecerea a continuat „până când zorii au topit stelele”, iar SF-iştii s-au teleportat spre planetele – casă.

Clubul de anticipaţie Helion se reuneşte în fiecare vineri, de la ora 17, în sala de cenaclu a Uniunii Scriitorilor din Timişoara (Piaţa Sf. Gheorghe nr. 3).

La întâlnirea din 4 februarie, se va vorbi despre Edituri şi editori români ai SF-ului contemporan, într-un dialog moderat de Adrian Muscă, apoi va citi proză din creaţia sa recentă Adolf Simon. La aceste întâlniri ale Clubului Helion au acces liber toţi cei pasionaţi de fenomenul SF.

S.P.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor