La Spitalul Odobescu lucreaza prea multi ginecologi: sunt 50 in plus, spune seful CJAS Timis!

10Comentarii
La Spitalul Odobescu lucreaza prea multi ginecologi: sunt 50 in plus, spune seful CJAS Timis!
Sunt 80 de medici şi ar ajunge doar 30, în condiţiile în care au salarii de peste 1.000.000 de lei. Aşa consideră directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, Cristian Careba că ar trebui să funcţioneze Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, cunoscut şi ca Maternitatea Odobescu, din Timişoara.

„Eu am curajul să spun aceste lucruri şi, din păcate, unii nu înţeleg actul managerial. Eu nu vreau să acuz pe nimeni, dar Spitalul Odobescu este un spital cu probleme de foarte mult timp. Din punctul meu de vedere, acolo sunt foarte mulţi medici. Sunt 80 de ginecologi şi, după normativ şi după cum a plecat spitalul, ar trebui să fie 30 de medici care să ţină tot spitalul. Spun asta pentru că serviciile pe care le fac ei la nivelul spitalului sunt de aproximativ 930.000 de lei şi ei au salarii de 1.100.000 de lei. Deci nu reuşesc nici măcar să-şi acopere cheltuiala salarială cu serviciile pe care le fac”, a declarat Cristian Careba.

Preşedintele-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş face referire la noile prevederi legislative din domeniul sănătăţii, potrivit cărora, începând cu acest an, cheltuielile salariale la nivelul spitalelor aflate în relaţie contractuală cu CJAS nu mai pot depăşi procentul de 70 la sută din contractul cu Casa de Asigurări. Până acum, acest procent se ridica la 85-90 la sută pentru multe spitale.

O altă problemă invocată de Careba ţine de faptul că mulţi dintre medicii din Maternitatea Obobescu lucrează în sistemul privat.

„Pe lângă asta, absolut toţi lucrează în privat. Cu regret o spun – nu în favoarea spitalelor sau în defavoarea privatului, or cum se doreşte să se interpreteze – majoritatea cazurilor văzute în spital, care consumă (bani – n. r.) la nivelul spitalului, se duc în privat. Or, lucrul acesta aduce pagube sistemului sanitar de stat. Şi dacă nu se va face ceva, în sensul reducerilor salariale sau al reducerilor de personal… Eu nu spun că sunt multe asistente, ci e personal superior foarte mult”, a adăugat Cristian Careba. Şeful CJAS Timiş spune că orice manager are puterea decizională de a reorganiza structura spitalului.

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” Timişoara este condus, de la sfârşitul anului trecut, de dr. Mihai Băcilă, care a câştigat concursul pentru ocuparea acestui post.

Delia S. Barbu10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor