La scoala Uliczay din Timisoara valsul vienez se intalneste in ring cu Zumba-fitness

9Comentarii
La scoala Uliczay din Timisoara valsul vienez se intalneste in ring cu Zumba-fitness
Să valsezi ca în saloanele vieneze sau să arzi caloriile în ritm Zumba? Pasionalul tango ori samba ca la Rio? Toate alegerile sunt posibile la longeviva şcoală Uliczay din Timişoara, care dansează în pas cu vremurile…

Studioul Uliczay, incontestabil un brand puternic al Timişoarei, este cea mai veche şcoalã de dans şi singura din România care a rezistat funcţionând fãrã întrerupere ca afacere privatã pe vremea comuniştilor. Jean Uliczay a fondat salonul  în 1950, imediat dupã ce obţinut preţiosul carnet care îl atesta drept „maestru de dans”. Comuniştii l-au plãtit ca sã înveţe colectivele muncitoreşti dansuri ….populare. Uliczay nu i-a refuzat, dar şi-a recrutat din rândul proletariatului adepţi pentru marea sa pasiune: step. Printre performanþele sale se numãrã şi aceea de a reuşi sã-i înveţe sã danseze chiar şi pe surdomuţi. Jean Uliczay a refuzat o  viaţã sã se înroleze în câmpul muncii proletare, preferând sã predea în particular dansuri de societate. Pe la şcoala sa au trecut generaţii întregi ale societãţii socialiste.

Condus acum de antrenoarea Almuth Uliczay, salonul de dans de societate s-a adaptat în paşi de dans vremurilor, fãrã sã facã rabat stilului. Cei care frecventeazã astãzi Studioul de Dans Timişoara pot învãţa vals vienez, tango, quick-step şi slow fox, sau pot sã ardã calorii în paşi de dans, la orele de Zumba -fitness. Un alt program nou propus de Clubul Studio de Dans exclusiv doamnelor şi domnişoarelor este Belly Dance, cursul de dans oriental.

„Avem programe de dans pentru toate vârstele.  Sunt antrenamente de dans sportiv şi recrutãm permanent copii şi tineri pentru performanţã. Sunt ore de dans de societate pentru toate vârstele, atât dansuri standard (vals lent, vals vienez, tango, quickstep, slowfox) cât şi dansuri latino-americane (cha cha, rumba, samba, passo-doble, jive). Cu Zumba -fitness poţi ajunge uşor la greutatea idealã, într-un mod plãcut, sãnãtos şi distractiv. Dansurile orientale sunt foarte la modã în aceastã perioadã”, ne-a declarat antrenoarea Almuth Uliczay.

Noile cursuri de Zumba-fitness şi Belly Dance încep la sfârşitul lunii februarie, iar înscrierile au loc în aceastã perioadã. Orele de dans au loc în sala Lira, în sala de sport a Liceului N.Lenau şi în cea a şcolii nr.9. Informaţii detaliate, se pot obţine sunând la tel. 0724391028.

S.P.D

Foto: A.Uliczay9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor