La robinetele timişorenilor curge apă sfinţită, de Bobotează

15Comentarii
La robinetele timişorenilor curge apă sfinţită, de Bobotează
Apa care ajunge în casele locuitorilor din Timişoara a fost sfinţită miercuri. Societatea Aquatim, cea care aduce zilnic apa în casele timişorenilor, a respectat ritualul creştin al sfinţirii apei în ziua de Bobotează. Imagini  | Video Video

Un preot a ţinut miercuri o slujbă de sfinţire la principala uzină de apă din oraş. Slujba de sfinţire a apei a avut loc la Staţia de tratare a Apei „Bega” de pe strada Miriştei nr. 1, din cartierul Plopi din Timişoara.

Sfinţirea apei care apoi ajunge la robinetele din casele oamenilor nu este o noutate pentru timişoreni, pentru că acest lucru se practică deja de mai mulţi ani în oraşul de pe Bega. „De Bobotează se sfinţeşte apa la români, este o tradiţie populară, şi şi noi, ca şi gospodari ai apelor din Timişoara, care potabilizăm apă, ne-am gândit să facem o sfinţire a apei la captare şi nu numai, pe tot traseul tehnologic de tratare a apei. De fapt, este un gest spiritual pe care noi îl facem de mulţi ani, cred că sunt cam opt ani de zile”, a declarat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Preotul Zaharia Pereş, cel care a oficiat slujba de sfinţire a apei, a vorbit despre semnificaţia acestei zile. „Boboteaza este o zi foarte importantă pentru creştinii ortodocşi. În această zi s-a arătat Sfânta Treime la râul Iordan, în această zi domnul Isus Cristos a primit botezul de la Ioan şi în râul Iordan a avut loc de fapt arătarea Sfintei Treimi. (…) În această zi oamenii vin la biserici pentru a-şi lua agheasma mare, apa sfinţită pe care o vor purta în case un an de zile. Această apă sfinţită de la Bobotează are o semnificaţie aparte, prin faptul că se sfinţeşte o singură dată în an şi, aşa cum spun rugăciunile, este tămăduitoare pentru toate problemele sufleteşti şi trupeşti. Sigur, pe măsura credinţei omului, pentru că dacă omul nu are credinţă nu o va primi aşa cum se cuvine”, a explicat părintele Zaharia Pereş, consilier la Mitropolia Banatului.

 

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor