La Lugoj reinvie atmosfera de inceput de secol XX

De Corina Eva
Reactualizat la:
La Lugoj reinvie atmosfera de inceput de secol XX
Din 1 mai lugojenii se vor putea plimba cu hirobicicletele pe râul Timiş. Şase ambarcaţiuni cu câte patru locuri, 4 caiace de câte o persoană, un ponton iluminat şi nişte băncuţe noi, vor readuce la Lugoj, atmosfera de acum 100 de ani.

În perioada 1-10 mai, în funcţie de starea vremii, la iniţiativa municipalităţii demarează un proiect inedit intitulat „Pe Timiş cu hidrobicicleta”. Coborârea pe malul Timişului se va face pe lângă Vama cu numărul 4 (cea dinspre C.N. „Coriolan Brediceanu) sau prin faţa Bisericii Reformate. În cursul zilei de mâine va începe montarea unei căsuţe de bilete, a unor băncuţe de aşteptare, urmând ca de miercuri să înceapă realizarea iluminatului în zonă şi construcţia pontonului. După finalizarea acestuia din urmă pe apă vor fi aduse ambarcaţiunile.

Pontonul va fi amplasat în dreptul C.N. „Coriolan Brediceanu”, aşa cum a fost în urmă cu 100 de ani. Cele 6 hidrobicicletele au fost deja achiziţionate de către o firmă din Arad şi aduse din Ungaria, fiind dotate cu sisteme de protecţie moderne. Pe lângă acestea, lugojenii vor avea la dispoziţie şi 4 caiace de câte o persoană. „Dorim să refacem atmosfera existentă între cele două poduri din oraş la începutul secolului XX. Proiectul se va desfăşura în perioada mai octombrie, urmând ca de anul viitor să demarăm proiectul „Pe Timiş cu barca”, tot în aceeaşi zonă. În acest sens se va mai construi încă un ponton”, a precizat primarul municipiului, Francisc Boldea.