La Finanţe se încasează vechea taxă de poluare

15Comentarii
La Finanţe se încasează vechea taxă de poluare
Minunea s-a produs! La Administraţia Finanţelor Publice Timişoara a fost pornită joi seara procedura de emitere a deciziilor cu stabilirea taxelor de poluare pentru înmatricularea autoturismelor, pe vechea modalitate de plată. 

Până atunci, nervozitatea cetăţenilor oneşti, care vor să mai beneficieze, pe ultima sută de metri, de vechile prevederi ale taxei, rămâne ridicată, chiar dacă nu la un nivel care să ducă la confruntări. Pentru orice eventualitate, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Timişoara sunt în continuare prezenţi jandarmii. Oamenii stau la cozi şi aşteaptă „erata” Guvernului, precizarea prin care se va prezenta data de 15 decembrie ca fiind cea de la care va intra în vigoare noul tabel de calculare a taxei de poluare. Direcţiunea Administraţiei Finanţelor s-a întâlnit cu o delegaţie a celor care stau în continuare la cozi în faţa biroului unde se emit deciziile de plată pentru taxă. „Vom lucra până seara şi chiar şi sâmbătă. Vom prelucra toate deciziile depuse de oameni, special pentru a se încadra în termenul limită”, i-a asigurat Mircea Călin, şeful de la Persoane Fizice. Din păcate, specialiştii de la Finanţe sunt legaţi la mâini, cadrul legal de punere în aplicare a regulamentului nu există încă. „Toată lumea aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a eratei iar premierul pleacă la Bruxelles”, spunea unul dintre cei din delegaţia primită (din nou) de şefii Administraţiei Financiare. Ei s-au dovedit înţelegători, au solicitat doar un răspuns referitor la situaţia mult hulitei „erate”. Din păcate, decizia nu a fost publicată nici joi în Monitorul Oficial. În consecinţă, majoritatea oamenilor prezenţi au decis să rămână la sediul finanţelor, în aşteptarea deciziei miraculoase. „Dacă primim cadrul legal, noi pornim imediat emiterea deciziilor de plată, conform vechii variante, pe Ordonanţa 50”, a spus Ionuţ Popovici, şeful Administraţiei Finanţelor Publice. Până atunci, unii dintre contribuabili au decis să plătească taxa triplată, mai ales cei care aveau valori mici şi în vechea variantă.

 

La Finanţe se încasează vechea taxă de poluare

 

Minunea s-a produs! La Administraţia Finanţelor Publice Timişoara a fost pornită joi seara procedura de emitere a deciziilor cu stabilirea taxelor de poluare pentru înmatricularea autoturismelor, pe vechea modalitate de plată. „Eliberăm în această seară, până terminăm, deciziile de plată pentru cei care au depus actele în zilele de 3, 4, 5, 8 şi până în ziua de 9 decembrie. Oamenii primesc decizia noi şi încasăm”, am aflat de la Mircea Călin, conducătorul departamentului de persoane fizice în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Timişoara. Din primele informaţii, au fost deja operate peste 400 de decizii. Se pare că veştile circulă repede, la sediul Finanţelor din Calea Buziaşului erau prezente la orele serii numeroase persoane, jandarmii de aici făcând cu greu faţă celor sosiţi la poarta instituţiei. Vineri şi sâmbătă, angajaţii Finanţelor vor lucra în continuare pentru a rezolva toate cererile depuse din data de 10 decembrie. Ziua de luni, 15 decembrie, va însemna şi aplicarea noii variante, triplate, a taxei de înmatriculare.

Scandal la Administraţia Financiară pe triplarea taxei auto

Gafe cu noua taxă auto15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor