La ATI se poate

1Comentariu
La ATI se poate
TIMIŞOARA - Este singura secţie din Spitalul Judeţean, unde tot personalul participă la cursuri de team-building. La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă, angajaţii învaţă cum să acţioneze ca o echipă şi cum să îşi ducă la final sarcinile.

Aici vin cele mai grave cazuri şi sunt obligaţi să le mai dea o şansă. Trebuie să fie foarte bine pregătiţi, rapizi, calmi şi să acţioneze pentru a salva o viaţă în fiecare minut.

Cu toate astea personalul medical de la Clinica de Renimare a Spitalului Clinic Judeţean nu uită să vorbească frumos. A fost nevoie de multă muncă pentru ca medicii, astentele şi infirmierele să fie motivate pentru a se comporta altfel, asta deşi nu duc acasă mai mulţi bani decât personalul care lucrează pe alte secţii. „Asistentele medicale de pe ATI nu au sporuri, acum au ajuns să fie mândre că sunt cele mai bune din spital, nu mai sunt tentate să se ducă pe alte secţii, ca altădată, asta le dă un statut aparte, că sunt profesioniste”, ne-a spus Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI.

Aceasta este singura secţie din spital unde periodic se fac traininguri. „Suntem în contract cu o companie de team-building care ne ajută să ne stabilim obiectivele, se fac întâlniri cu toate categoriile din secţie, avem deja feedbackuri interesante, la cursuri se discută orice. În acest fel încercăm să fim o echipă şi să muncim cu entuziasm”, ne-a mai spus Săndesc. Pentru ca secţia de Reaminare să fie curată, periodic se fac inspecţii pe saloane, holuri, băi. Medicul Dorel Săndesc este de părere că un pacient ajuns pe această secţie are mare nevoie să fie curat, chiar dacă este în comă şi asta cere din partea personalului medical, grijă faţă de pacient.

Vrea mai mult

Deşi a acaparat mulţi sponsori şi a refăcut secţia aproape din temelii, de-a lungul anilor, Săndesc spune că mai sunt multe de făcut şi că visează să găsească soluţii la toate problemele clinicii, să facă proiecte de cercetare finanţate pe plan naţional, pentru că e nevoie iar „când e vorba de un necaz major, toate cazuri vin la noi”.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor