La Aquatim, ca-n Germania. Angajatii societatii de apa si canal invata meserie de la nemti, pana in 2021

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
La Aquatim, ca-n Germania. Angajatii societatii de apa si canal invata meserie de la nemti, pana in 2021
© Tion: La Aquatim, ca-n Germania. Angajatii societatii de apa si canal invata meserie de la nemti, pana in 2021
În anul în care Timișoara ar putea purta titlul de Capitală Culturală Europeană, Aquatim se va putea lăuda că funcționează deja după principii… nemțești. Reprezentanții societății de apă și canal au semnat un important acord de colaborare în cadrul Târgului Internațional de Tehnologii de Mediu din Munchen, cel mai faimos târg din Europa.

Acordul semnat de Aquatim este valabil până în anul 2021 și poate fi prelungit cu acordul părților. A fost parafat de șeful societății de apă și canal, Ilie Vlaicu, care este și prim-vicepreședintele Asociației Române a Apei, și dipl. ing. Otto Schaaf, președinte al Asociației Germane a Apei Uzate (DWA), cu scopul de a facilita transferul de know-how din sectorul german al apei către membrii ARA.

„DWA are aproape 70 de ani de activitate în domeniul elaborării de publicații tehnice pentru managementul apei uzate, cum ar fi standarde normative de lucru, manuale și ghiduri tehnice. Organizația este recunoscută ca o autoritate profesională în domeniul reglementărilor, standardele DWA având valabilitate în instanță și, de cele mai multe ori, fiind mai restrictive și mai detaliate decât prevederile legislative pe baza cărora au fost elaborate. În prezent, peste 2.200 de specialiști de pe diferite niveluri de competență, incluzând muncitori calificați, maiștri și ingineri, lucrează, ca voluntari, la elaborarea publicațiilor tehnice ale DWA. Specific normativelor DWA este faptul că se bazează foarte mult pe experiența practicienilor din domeniu, servind în acest fel și formării profesionale”, susțin reprezentanții Aquatim.

Sub umbrela Asociației Europene a Apei, la care ambele organizații au aderat, ARA și DWA urmăresc dezvoltarea unei relații de colaborare, în cadrul căreia specialiștii români să deprindă, de la colegii germani, tehnicile și metodele care le-au asigurat succesul.

„Sunt vizate, în primul rând, elaborarea și implementarea foilor de lucru, proceduri-cadru aplicabile activităților de proiectare, construcție, exploatare, întreținere și verificare a echipamentelor și instalațiilor specifice managementului apei uzate. Foile de lucru sunt, practic, baza instrucțiunilor de lucru, care pot fi integrate ulterior în sistemele de management calitate, mediu, securitate și securitate ocupațională deja implementate în multe companii de apă din România”, mai spun cei de la societatea de apă și canal din Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor