La 88 de ani, expune la Muzeul de Arta. Licitatie de pictura pe sticla in Palatul Baroc

De S.P.D.
Licitatie de pictura pe sticla in Palatul Baroc
Licitatie de pictura pe sticla in Palatul Baroc
Muzeul de Artă Timişoara îşi invită  publicul la un eveniment inedit: o expoziţie de pictură pe sticlă,  în care cel mai vârstnic artist are 88 de ani, iar cel mai tânăr e la vârsta ghiozdanului cu abecedar.

Vernisajul expoziţiei „Picturi pe sticlă  ale bunicilor Timişoarei” va avea loc în data de 19 martie 2013, la ora 12, în sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara (MAT). Organizatorii evenimentulului sunt Muzeul de Artă Timişoara şi Serviciul pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.

“Expoziţia, cuprinzând 31 de lucrări, este deschisă publicului în perioada 19-22 martie a.c. la etajul întâi al Palatului Baroc. Aceste lucrări, realizate în cadrul Cercului de Art-terapie de beneficiarii celor 3 centre de zi pentru persoanele vârstnice din Timişoara, sub îndrumarea doamnei Cristina Bugariu, prezintă clădiri ale oraşului şi teme religioase: Piaţa Unirii, Domul Romano-Catolic, Opera Naţională, Piaţa Victoriei, Buna Vestire, Naşterea Domnului, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril ş.a.

Cei 20 de bunici, cu vârste de până  la 88 de ani, au pictat aceste lucrări pe sticlă alături de copii de la aRtelierul de Idei. Alăturarea lucrărilor celor două generaţii a pus în evidenţă abordarea diferită a vieţii, bunicii ancoraţi în realitate, dar buni observatori, iar copiii debordând de culoare şi imaginaţie”, precizează organizatorii

Vineri, 22 martie, la ora 18, în Sala Barocă, lucrările vor fi licitate. Banii obţinuţi vor constitui un fond pentru seniorii din centrele de zi aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor