Kuncz zonă rezidenţială?

3Comentarii
Kuncz zonă rezidenţială?
TIMIŞOARA. Vor să transforme cel mai mizerabil cartier al oraşului într-unul… ecologic! În zona Kunz, cea mai defavorizată din oraş, unde majoritatea populaţiei este de etnie romă, se va trăi mult mai bine, promit oficialii de la Primărie. S-a făcut chiar şi un studiu acolo, iar cele mai mari probleme ar fi lipsa actelor de identitate şi a documentelor pentru terenurile şi imobilele în care locuiesc oamenii, mizeria, scandalurilor, lipsa apei şi a canalizării.

„Am vorbit cu cei de la RETIM şi oamenii vor primi pubele şi saci pentru gunoi”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Totuşi, după ce ani la rând a fost uitată de municipalitate, s-a întocmit acum un proiect foarte modern pentru comunitatea din Kuncz.

Pare greu de crezut, dar „Primăria a declanşat procedurile pentru transformarea zonei într-un cartier ecologic, care să devină atractiv din punct de vedere rezidenţial, dar şi ca alternativă de recreere, prin realizarea de zone verzi, de agrement, reabilitarea factorilor de mediu: sol, apă, aer”, susţin reprezentanţii administraţiei locale. Pentru a pune în practică toate aceste idei, nu ajung banii de la bugetul local, aşa că Primăria a încheiat deja un acord de cooperare cu Ministerul Economiei al Landului Saar din Germania.

„La Consulatul Germaniei din Timişoara se va iscăli protocolul de colaborare cu Institutul European de Mediu, care ne va ajuta să promovăm proiectele din cartier”, a spus primarul. Tot prin intermediul institutului german, Primăria vrea să achite facturi mai mici la căldură şi electricitate. Nemţii ne vor ajuta să instalăm panouri solare la instituţiile şcolare. „În Timişoara sunt 128 de şcoli şi grădiniţe. Momentan, facem studii pentru a vedea cum putem să instalăm panouri solare la grădiniţe pentru încălzire, iar la şcoli panouri şcolare care să producă energie”, a spus Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din Primărie.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor