Jumatate din locurile de clasa intai s-au ocupat in Timisoara

1Comentariu
Jumatate din locurile de clasa intai s-au ocupat in Timisoara
Timişorenii nu au stat pe gânduri când a venit vorba de înscrierea copiilor în clasa întâi. În primele trei zile de depunere a dosarelor, peste 1.100 de micuţi au fost înscrişi la şcolile din oraş. Numărul total de locuri este de aproximativ 2.200 la Timişoara.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că deocamdată locuri mai există la toate unităţile de învăţământ din Timişoara.

„La Liceul Pedagogic s-au ocupat aproape toate locurile, la Lenau peste jumătate, la Calderon există o singură clasă, iar aici 21 din 25 de locuri au fost deja ocupate, la Şcoala Generală nr. 16 au fost ocupate 82 din 125 de locuri şi mai sunt câteva şcoli unde peste jumătate din locuri au fost ocupate”, a declarat, marţi, inspectorul şcolar general adjunct Francisc Halasz. El susţine că locuri vor fi pentru toţi copiii întrucât acolo unde numărul cererilor de înscriere este mai mare decât cel al locurilor disponibile vor fi suplinite clasele, pentru ca toţi viitorii elevi să aibă unde învăţa.

Pentru anul şcolar 2011-2012 au fost aprobate în Timişoara 87 de clase pentru boboci, ceea ce va însemna 2.195 de elevi.

Se pregătesc inspecţii în şcoli

În următoarele săptămâni vor fi făcute inspecţii tematice în şcoli pentru a descoperi dacă au fost primiţi elevi din alte circumscripţii în defavoarea elevilor din aria unităţii de învăţământ.

„Dacă descoperim aşa ceva, prima măsură va consta în înscrierea elevilor din circumscripţia şcolii, apoi găsirea unei soluţii pentru ceilalţi elevi înscrişi. Conducerile unităţilor de învăţământ unde se va descoperi astfel de nereguli vor fi trase la răspundere”, dă asigurări Francisc Halasz.

Inspectorul şcolar general adjunct a precizat că a cerut o statistică a naşterilor pentru ultimii ani în judeţ, iar din datele pe care le are IŞJ reiese că numărul copiilor este în creştere.

„În 2004 au fost născuţi 5.800 de copii în judeţul Timiş, iar în 2009 numărul acestora a fost de 7.040. Statistica ne ajută să vedem care este perspectiva grădiniţelor şi cum evoluează populaţia şcolară”, a afirmat Halasz.

M.M. Hojda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor