Judetul Timis va fi curatat de deseuri, la sfarsitul lunii

14Comentarii
Judetul Timis va fi curatat de deseuri, la sfarsitul lunii
Mobilizare generală în Timiş, în cadrul campaniei naţionale „Let’s do it, Romania!”. Pe 25 septembrie, sute de voluntari se vor înarma cu mănuşi şi saci de gunoi şi vor pleca să scape judeţul de mormanele de deşeuri. Potrivit unor estimări parţiale, voluntarii se vor lupta cu peste 10.000 de metri cubi de gunoaie – moloz, sticlă, metal, cauciuc, hârtie şi plastic.

După Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia, a venit şi rândul României să scape de mormanele de deşeuri. Pe 25 septembrie, mii de voluntari din întreaga ţară vor ieşi la curăţenie generală, pentru a aduna gunoaiele depozitate în zonele dintre oraşe. În judeţul Timiş, voluntarii „Let’s do it, Romania!” vor avea de furcă cu peste 500 de mormane de deşeuri, care au fost identificate în urma unei cartări desfăşurate lunile trecute, cartare care a acoperit cam 65% din suprafaţa judeţului. În total, este vorba de 10.219 metri cubi de deşeuri, dintre care mai mult de jumătate conţin moloz. Mormanele se află pe raza comunelor, pe drumuri naţionale, judeţene, dar şi în zone des frecventate de turişti, precum Pădurea Verde, malurile Timişului sau Lacul Surduc.

Voluntarii care vor să participe se pot înscrie pe internet sau la un stand în Iulius Mall. În fiecare localitate avem un reprezentant care deţine toate informaţiile necesare. Pe 25 septembrie ei vor ştii exact ce trebuie să se întâmple, vor primi instructaj, saci de gunoi şi mănuşi”, spune Bogdan Gaşpar, unul dintre coordonatorii proiectului „Let’s do it, Romania!” în Timiş. Cei care doresc să participe la acţiune sunt rugaţi să se înscrie înainte, fie pe site-ul www.letsdoitromania.ro, fie la standul din Iulius Mall, pentru o repartizare mai eficientă. Până în prezent s-au înscris aproape 1000 de voluntari.

Şi autorităţile locale din Timiş s-au alăturat campaniei „Let’s do it, Romania!”. Astfel, campania este sprijinită de Consiliul Judeţean Timiş, Garda de Mediu Timiş, Primăria Timişoara, Direcţia Silvică Timiş, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, Direcţia Apelor Banat, Inspectoratul Şcolar, Retim şi Direcţia Judeţeană de Tineret Timiş. „Sper ca această campanie să fie un succes şi cu sprijinul nostru, al primăriei. Timişoara a mai avut astfel de campanii, publicul e pregătit pentru o astfel de acţiune şi sper să se adune cât mai mulţi voluntari”, spune Sorin Grindeanu, viceprimar al Timişoarei.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor