Judetul Timis se pregateste de alegerile parlamentare

De B.A.M.
Eugen Dogariu si Liliana Onet
Eugen Dogariu si Liliana Onet
Pregătirea alegerilor parlamentare din 9 decembrie necesită un volum destul de mare de muncă. Până acum au fost făcute şedinţe de instruire cu primarii din judeţul Timiş şi a fost desemnată componenţa Biroului Electoral Judeţean. În perioada următoare urmează să fie tipărite buletinele de vot şi finalizate listele electorale.

Subprefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, a declarat că au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, membrii componenţi ai Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 37 Timiş. Aceştia sunt judecătorul Radu Herciu – preşedinte, judecătorul Titu Birceanu – locţiitor şi judecătorul Anişoara Ţira – membru.

„Au avut loc instruiri cu primarii din  toate localitățile din județul Timiș pentru a li se explica care sunt atribuțiile lor legate de organizarea alegerilor. A fost constituit, prin tragere la sorți, Biroul Electoral Județean. Sediul este la Universitatea Agricolă”, a spus Liliana Oneţ.

Subprefectul judeţului Timiş a precizat că în perioada următoare se vor delimita secţiile de votare şi vor fi organizate licitaţii pentru tipărirea buletinelor de vot şi confecţionarea ştampilelor.

„În perioada următoare urmează să se primească de la primării delimitarea secţiilor de votare. Această listă va fi centralizată la Prefectura Timiş şi transmisă Autorităţii Electorale Permanente. De asemenea, urmează să se transmită de către primari o listă cu persoane, în marea majoritate jurişti, care doresc să fie preşedinţi ai secţiilor de votare şi vicepreşedinţi. Această listă va fi centralizată tot la Prefectura Timiş şi transmisă Tribunalului Timiş pentru tragerea la sorţi care va desemna preşedinţilor secţiilor de votare şi a vicepreşedinţilor. Juriştii interesaţi de aceste două funcţii se pot adresa cu cereri inclusiv la Prefectura Timiş. În momentul de faţă se lucrează la caietul de sarcini în vederea licitaţiei pentru tipărirea buletinelor de vot”, a mai spus Oneţ.

De asemenea, se va lucra şi la reactualizarea listelor electorale, variantele finale urmând să fie dată făcută publică pe 25 octombrie, la sediile primăriilor din judeţ.

„Reactualizarea listelor electorale se fac în momentul de faţă de către evidenţa populaţiei. Aceste liste vor fi transmise către primării, cel târziu în data de 25 octombrie. După ce vor fi preluate de către primari, aceste liste vor putea fi consultate de orice persoană interesată şi vor fi verificate de către primari pentru a nu exista inadvertenţe în aceste liste”, a mai spus Oneţ.

Până atunci însă a fost stabilit numărul de alegători pe fiecare colegiu de senator şi deputat din judeţ, precum şi numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor. Lista poate fi consultată aici: http://www.prefecturatimis.ro/doc/aleg2012_parlamentare/al2012-comunicate-BEJ-numar-alegatori-colegii.pdf . 

PNTCD Timis cauta candidati pentru alegerile parlamentare

PDL Timis a facut publica lista candidatilor la alegerile parlamentare

Judetul Timis se pregateste de alegerile parlamentare, vor fi reactualizate listele electorale

FDGR si-a stabilit candidatul la alegerile parlamentare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor