Judetul Timis ramane in topul exportatorilor din Romania

Judetul Timis ramane in topul exportatorilor din Romania
Deşi a pierdut poziţia a doua a clasamentului naţional în ceea ce priveşte judeţele care trimit cele mai multe mărfuri la export, Timişul ocupă încă un loc pe podium.

Vânzările de autoturisme Dacia au menţinut Argeşul pe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte exporturile realizate. Bucureştiul se află în continuare pe prima poziţie, cu 533 milioane de euro, urmat de Argeş, cu 326 milioane de euro. Timişul ocupă poziţia a treia, cu 263 de milioane, iar Clujul urmează pe patru, cu 236 milioane de euro.

Ultimele date cuantificate, valabile la nivelul lunii iulie, arată o creştere a valorii totale a bunurilor trimise de firmele timişene la extern. La acest capitol Timişul e doar pe locul patru, după şapte luni creşterea a fost de 312 milioane de euro. Totalul exporturilor realizate de cel mai vestic judeţ al României a fost de 1,699 miliarde de euro, ceea ce ne situează tot pe locul trei, după Bucureşti, cu 3 miliarde de euro, respectiv Argeşul, cu 2,1 miliarde de euro.

Judeţul Timiş a realizat în primele 7 luni ale anului 8,28% din totalul exporturilor româneşti şi 6,20% din totalul importurilor, în timp ce Regiune Vest a participat cu 14,42% la exporturi şi respectiv cu 10,65% la importuri.

În cadrul Regiunii Vest ponderile la export sunt: Timiş 57,43%, Arad 31,25%, Hunedoara 8,78% şi Caraş Severin 2,54%, ordinea păstrându-se şi în privinţa importurilor cu următoarele ponderi: Timiş 58,16%; 32,15% Arad, apoi Hunedoara cu 7,90% şi respectiv Caraş Severin cu 1,79%.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !