Judetul Timis e pregatit de curatenie generala!

16Comentarii
Judetul Timis e pregatit de curatenie generala!
Aproape 2000 de voluntari din judeţul Timiş vor ieşi sâmbătă să facă curăţenie, în cadrul campaniei „Let’s do it, Romania!”, campanie ce îşi propune să cureţe întreaga ţară de mormanele de gunoi dintre oraşe, într-o singură zi.

Timişul s-a organizat şi este pregătit de startul celei mai ample acţiuni de implicare socială din istoria României. Mormanele de gunoi cartate în Timiş, 542 la număr, se află pe raza a 68 de localităţi din judeţ, iar aproape 2000 de voluntari s-au înscris deja pentru a întinde o mână de ajutor. În total, este vorba de 10.219 metri cubi de deşeuri, dintre care mai mult de jumătate conţin moloz. Mormanele se află pe raza comunelor, pe drumuri naţionale, judeţene, dar şi în zone des frecventate de turişti, precum Pădurea Verde, malurile Timişului sau Lacul Surduc.

Din fericire, peste 90% dintre primăriile comunelor din judeţ au găsit resurse proprii pentru a acoperi necesarul acţiunii de curăţenie – voluntari, saci, mănuşi, utilaje pentru a transporta deşeurile provenite din construcţii. Potrivit organizatorilor, operatorii de salubritate s-au arătat şi ei cooperanţi, luându-şi angajamentul că munca voluntarilor va avea o finalitate, iar gunoiul strâns nu va rămâne în saci.

Când s-au înscris pe site, voluntarii şi-au ales o persoană de contact (lider de echipă). Aceşti lideri, fie că au minim cinci membri, fie că sunt un grup mai mare, trebuie să se prezinte vineri, 24 septembrie, între orele 10-20, la Universitatea de Vest, la parter, sala A01, pentru a ridica sacii, mănuşile şi hărţile de traseu.

Voluntarii care nu au echipe complete se vor prezenta sâmbătă, 25 septembrie, la ora 9, în parcarea Iulius Mall, unde va fi amplasat cortul echipei judeţene de coordonare. Tot de la Iulius Mall, începând cu ora 10, vor pleca autobuzele RATT spre localităţile aflate în apropierea Timişoarei – Şag, Ghiroda, Moşniţa şi altele.

Rezultatele campaniei din Timiş şi vor fi cuprinse într-un raport care va fi făcut public. Sâmbătă seara, după curăţenie, voluntarii sunt aşteptaţi în D’arc, pe malul râului Bega, pentru o petrecere specială.

Şi autorităţile locale din Timiş s-au alăturat campaniei „Let’s do it, Romania!”. Astfel, campania este sprijinită de Consiliul Judeţean Timiş, Garda de Mediu Timiş, Primăria Timişoara, Direcţia Silvică Timiş, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, Direcţia Apelor Banat, Inspectoratul Şcolar, Retim şi Direcţia Judeţeană de Tineret Timiş.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor