Judecătorii timişoreni se plâng de volumul mare de muncă

5Comentarii
Judecătorii timişoreni se plâng de volumul mare de muncă
Magistraţii Judecătoriei Timişoara se plâng de volumul mare de muncă pe care l-au avut anul trecut, când cei 48 de judecători au avut de soluţionat peste 40.000 de dosare, civile şi penale, cu 10.000 mai multe decât în 2008.

Cu toate că volumul de muncă a crescut cu o treime, în 2009, magistraţii susţin că salariile lor au scăzut. Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Timişoara, Dumitru Hantea, a afirmat că, în vara anului 2009, timp de două luni, judecătorii au primit sporuri de 50 la sută la salariu, ceea ce a făcut ca un venitul net al unui magistrat cu peste zece ani de experienţă să crească la 6.300 de lei. Dar, după ce Ministerul Justiţie a decis tăierea acestor sporuri, acelaşi magistrat a câştigat 4.300 de lei.

Astfel, în medie, fiecare magistrat a avut de soluţionat, în 2009, peste 1.120 de dosare. „Au fost zile în care un judecător intra în sală la ora 8 dimineaţă şi ieşea la 8-9 seara. Iar apoi mai avea de scris minutele şi cauzele, astfel că s-a plecat şi la 12-1 noaptea. S-a lucrat şi sâmbetele şi duminicile. Dacă o să veniţi în zona Tribunalului, în weekend, o să vedeţi că e plin de maşini”, a declarat Hantea. De aceea, susţine purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Timişoara, la începutul anului 2009 la Judecătoria Timişoara lucrau 48 de judecători, dar la finele anului trecut, numărul acestora a scăzut la 34, în condiţiile în care schema de personal prevede un număr de 51 de judecători.

În timp ce unii magistraţi s-au pensionat, în 2009, iar alţii au fost promovaţi la Tribunalul Timiş, concursurile organizate pentru ocuparea funcţiei de judecător nu prea au căutare. Până acum însă, niciun magistrat al Judecătoriei Timişoara nu şi-a înaintat demisia. „Conştiinţa îi ţine pe judecători la lucru. Astea sunt condiţiile, cine nu vrea este liber să plece. Dar niciun judecător nu şi-a înaintat demisia, anul trecut”, a spus Hantea.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor