Judecătorii, obligatoriu şefi la circumscripţii

2Comentarii
Judecătorii, obligatoriu şefi la circumscripţii
Dacă n-ai domiciliul stabil în Timiş, votezi acasă. Legislaţia în domeniul votării precizează că la alegerile generale, primele uninominale, nu se va putea vota decât acolo unde alegătorul îţi are domiciliul stabil.

„Vacanţa” de ziua naţională oferă oportunitatea perfectă pentru exercitarea votului, e posibilă o scurtă deplasare la domiciliu, a declarat miercuri subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy. „Indiferent unde lucrează., alegătorii vor putea să-şi exercite votul numai acasă.”, a declarat Marossy. Din păcate, studenţii timişoreni vor trebui să se deplaseze la mama acasă pentru a pune ştampila pentru a vota. Viza de flotant pe care aceştia teoretic o au la Timişoara nu este asimilată cu domiciliul,. Cu viză de reşedinţă se acceptă votul doar pentru cei de afară. Din cele 43 de circumscripţii din România, una este pentru străinătate.

Juriştii fug de şefie

Una dintre marile probleme cu care se confruntă Biroul Electoral Judeţean este lipsa juriştilor de pe lista posibililor preşedinţi sau vicepreşedinţii de birouri electorale locale. „Sunt destui candidaţi pentru preşedinţi şi vicepreşedinţi, prioritate au cei cu pregătire juridică. Dar exact ei se „sustrag” de la a deveni preşedinţi”, a declarat Marossy. Pentru cele 212 secţii au fost depuse solicitări de la 535 de persoane pentru cele două funcţii. Din fericire, vin zilnic noi solicitanţi. Problema este că mai puţin de 10 dintre cei peste 500 de candidaţi sunt jurişti. Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu vrea să fie „mână de fier” cu juriştii judeţului: „Ar trebui schimbată legislaţia, judecătorii ar trebui să fie obligaţi să fie şefi de circumscripţii. Cred că o dată la patru ani ar putea să facă acest lucru”. În judeţ la circu e mai simplu, „sunt consacraţii”, spune Zoltan Marossy, subprefectul de Timiş. Acolo se cam ştie din timp cine va fi şeful, persoanele sunt cam aceleaşi la fiecare scrutin.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor