Judecătorii decid vineri dacă vor continua protestele

1Comentariu
Judecătorii decid vineri dacă vor continua protestele
În condiţiile în care activitatea instanţelor este aproape blocată, judecătorii de la Tribunalul Timiş se vor întâlni, la finele acestei săptămâni, pentru a discuta despre protestele în curs, salarii, descentralizare şi alte probleme cu care se confruntă puterea judecătorească.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Timiş se va întruni, vineri, într-o şedinţă care va avea pe ordinea de zi următoarele puncte: stabilirea unei poziţii oficiale faţă de soluţionarea concretă a solicitărilor puterii judecătoreşti prin conţinutul Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi evaluarea modului de soluţionare efectivă a tuturor celorlalte solicitări ale puterii judecătoreşti, precum şi evaluarea garanţiilor prezentate de puterea legislativă şi executivă în rezolvarea solicitărilor formulate. În funcţie de aceste evaluări, judecătorii urmează să adopte un punct de vedere cu privire la protestele aflate în curs. Prinicipalele lor revendicări au fost: salarizarea tuturor judecătorilor, indiferent de gradul instanţei, la nivelul celorlalte două puteri în stat, respectiv stabilirea coeficienţilor de salarizare pentru judecătorii definitivi, în contextul legii salarizării unitare, începând de la nivelul de salarizare al secretarului de stat şi până la coeficientul maxim şi garantarea nediminuării, pentru toţi judecătorii, a veniturilor nete (cu includerea tuturor drepturilor trecute în carnetele de muncă, recunoscute prin lege şi prin hotărâri judecătoreşti) etc.

Alte solicitări au vizat trecerea imediată a taxelor de timbru şi a timbrului judiciar de la bugetele locale şi Ministerul Justiţiei la bugetele ICCJ şi ale instanţelor judecătoreşti, având ca destinaţie expresă finanţarea funcţionarii acestora, precum şi a sumelor încasate la bugetul de stat, cu titlu de impozit, pentru toate activităţile în legătură cu sistemul judiciar, a amenzilor şi cheltuielilor judiciare, dar şi eliminarea obligaţiei de participare a judecătorilor la orice activitate legată de scrutinurile electorale etc.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor