Judecarea recursului in cazul studentilor condamnati pentru crima de la Medicina a fost amanata

16Comentarii
Judecarea recursului in cazul studentilor condamnati pentru crima de la Medicina a fost amanata
UPDATE: Decizie neaşteptată a magistraţilor din Timişoara! Miercuri, la Curtea de Apel Timisoara trebuia să se judece apelul depus de părţile implicate în procesul celor doi studenţi condamnaţi pentru crima comisă anul trecut în căminul de la Medicină, Carmen Bejan şi Sergiu Florea. Judecarea recursului a fost amânată din cauza unui viciu de procedură. Rudele bărbatului ucis şi tranşat de cei doi tineri au provocat un circ în toată regula pe holul instanţei timişorene, motiv pentru care doi dintre membrii familiei au fost amendaţi.

Cei doi condamnaţi au fost aduşi, miercuri, sub escortă, la Curtea de Apel Timişoara. Carmen Bejan şi Sergiu Florea au fost întâmpinaţi de familia bărbatului de etnie rromă pe care l-au ucis cu sânge rece şi l-au tranşat, în urma unui conflict legat de o partidă de sex contracost. Aparţinătorii lui Trifu Schroth i-au aşteptat cu înjurături şi blesteme. Ei consideră că tinerii trebuie să plătească pentru faptele lor şi sunt revoltaţi că aceştia vor o pedeapsă mai mică.

Procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru cei doi tineri, pe considerentul că pedeapsa aplicată de judecători nu reflectă pericolul social deosebit prezentat de cei doi. De asemenea, şi familia lui Trifu Schroth vrea o pedeaspă cât mai mare în cazul celor doi tineri.

„Procurorii au considerat că modul de operare şi cooperare a celor doi în comiterea faptei prezintă un pericol social deosebit şi cer pedeapsa maximă, de 20 de ani pentru omor şi 3 ani pentru profanare de cadavre”, a declarat Radu Zandomeni, avocatul familiei lui Trifu Schroth.

Şi avocaţii lui Carmen Bejan şi Sergiu Florea au depus apel, cerând o pedeapsă mai mică.

Reamintim că cei doi tineri, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, au fost condamnaţi, în luna mai a acestui an, la câte 16 ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a găsit vinovaţi pe cei doi studenti atât de omor, cât şi de profanare de cadavre, condamnându-i la 16 ani de închisoare. Pedeapsa maximă pe care ar fi putut să o primească ar fi fost de 20 de ani. De asemenea, instanţa a decis ca cei doi tineri să plătească şi despăgubirile cerute de familia victimei.

Astfel, cei doi criminali au fost obligaţi la plata în solidar a sumei de 32.946 de lei despăgubiri materiale şi 20.000 de lei despăgubiri morale. Iniţial, familia victimei ceruse 35.000 de lei despăgubiri materiale, reprezentând cheltuieile de înmormântare, şi 120.000 de euro despăgubiri morale.

Avocaţii celor doi studenţi au încercat atunci să-l convingă pe judecătorul Mircea Creţu că clienţii lor merită o pedeapsă mai mică sau chiar achitarea. Camelia Ţăranu, de exemplu, apărătoarea lui Sergiu Florea, a cerut schimbarea încadrării faptei în loviri şi alte violenţe care au dus la decesul victimei, pentru care este prevăzută în Codul Penal o pedeaspă mai mică decât cea cerută de procuror. Daniel Sabou, avocatul lui Carmen Bejan, a cerut atunci instanţei achitarea clientei sale, susţinând că aceasta nu se face vinovată nici de uciderea bărbatului, nici de tranşarea acestuia.

Rămâne de văzut ce va hotărî acum instanţa superioară.

Update:Tiganii au facut scandal la Palatul Dicasterial

Judecarea recursului, la Curtea de Apel Timişoara, s-a amânat pentru data de 16 septembrie 2010. Motivul ţine se pare de faptul că una dintre părţi nu a fost citată corespunzător. Este vorba de unul dintre fraţii victimei, care se află în Germania. La auzul veştii că procesul se amână, rudele victimei parcă au luat foc. I-au acuzat pe magistraţi că tărăgănează cazul şi au început să ameninţe în stânga şi-n dreapta. Soţia bărbatului tranşat de cei doi studenţi a avut ceva de împărţit şi cu apărătorii, sărind la Camelia Ţăranu, avocata lui Sergiu Florea.

“Doamna Ţaranu, să nu mai discuţi prostii. Să-ţi fie ruşine! Cum spui ca bărbatul meu e o banana?! Sa nu te mai vad la Tribunal cu minciuni”, i-a spus soţia lui Trifu Schroth. Scandalul a fost potolit de jandarmii din Palatul Dicasterial, care i-au invitat afară pe rromi. “Asta nu era crima banana (nr.banală) cum spune ea. Pus in saci, cu picioarele tăiate. Dacă mai spune minciuni, o bat. Şi aşa, o să ne cerem dreptate direct la Haga”, a mai spus femeia, continuând să-i înjure şi să-i blesteme atât pe cei doi inculpaţi, cât şi pe avocaţii lor.

“Echipele de jandarmi au încercat să-i liniştească pe rromi, dar aceştia au continuat să facă scandal. Din acest motiv, atât soţia victimei, cât şi fiica acesteia, au fost sancţionate cu câte 200 de lei fiecare în baza Legii 61, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a arătat căpitan Emilia Fînaţă, ofiţer relaţii publice în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor