John Lennon, acuzat post-mortem că îl dorea la pat pe Paul McCartney

Reactualizat la:
1Comentariu
John Lennon, acuzat post-mortem că îl dorea la pat pe Paul McCartney
Un nou scandal s-a declanşat în lumea muzicii. Şi asta pentru că, pe 1 octombrie, va avea loc lansarea unei cărţi interesante, „John Lennon: The Life”.

O biografie dedicată legendarului Beatles, dar care i-a adus în culmea furiei atât pe Yoko Ono, văduva starului asasinat în decembrie 1980, cât şi pe fostul coleg de trupă al cântăreţului, Paul McCartney.

Autorul, Philip Norman, este un cunoscut biograf care aruncă bomba: John Lennon era atras de Paul şi îşi dorea o relaţie homosexuală cu acesta. Şi, ca şi cum o dezvăluire de asemenea calibru nu ar fi fost suficientă, scriitorul notează şi că una dintre fanteziile Beatles-ului cu ochelari rotunzi era să se culce cu mama sa.

Şi totuşi, în realizarea biografiei, Norman s-a bazat pe o înregistrare audio din 1979, în care se aude presupusa voce a lui John Lennon povestind că a atins sânii mamei sale pe când avea 14 ani. „Eram culcaţi pe pat şi mă gândeam: «Oare ar trebui să fac şi altceva?». A fost un moment ciudat, pentru că de multe ori mă aprindeam pentru anumite femei din clasele inferioare, care locuiau pe cealaltă parte a străzii. Mereu m-am gândit că trebuia să o fac. Presupunând că ea ar fi fost de acord”, povesteşte vocea.

Înregistrarea a fost scoasă la iveală de un prieten al lui Philip Norman, care spera să lupte astfel contra indignării fanilor Beatles împotriva cărţii care afirmă şi că John îşi dorea o relaţie gay cu Paul McCartney.„Nu este ceea ce oamenii vor să afle, dar este adevărul. Philip este o autoritate mondială în materie de Beatles şi unul dintre cei mai mari scriitori despre rock din toate timpurile. A lucrat la această carte trei ani şi a avut acces la Yoko, Sean Lennon, Neil Aspinall şi mulţi alţii. Ideea este de a le oferi oamenilor o privire de ansamblu, chiar dacă ea deranjează”, a adăugat prietenul autorului.

Dacă a fost sau nu intenţia lui Philip Norman de a declanşa un scandal pentru a atrage atenţia asupra cărţii, decide fiecare. Dar precedenta carte despre băieţii din Liverpool care au cucerit lumea, „Shout!: The True Story of the «Beatles»” a ajuns best-seller pe ambele ţărmuri ale Oceanului şi a rămas una dintre biografiile de referinţă. Faptul că lucrarea ce urmează a fi lansată a făcut deja valuri nu o face mai puţin importantă. Există şi părţi mai întunecate ale marilor artişti, dar care nu trebuie să ne facă să îi iubim mai puţin. Fără ele, poate că nu ar fi fost geniali.

Sursa: Antena3.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor