Jandarmii români se antrenează cu forţele europene

Jandarmii români se antrenează cu forţele europene
O subunitate din cadrul Jandarmeriei Române, participă la Stagiul Anual de Antrenament pentru Forţa de Poliţie Europeană, care va avea loc la Centrul Naţional de Antrenament al Forţelor de Jandarmerie din Saint-Astier, Franţa.

Subunitatea de jandarmerie este formată din doi ofiţeri de stat major, care vor desfăşura activităţi în cadrul Comandamentului European de Reacţie Rapidă ( unul dintre aceştia este lt.col. Gegea Laurenţiu, comandant al Detaşamentului de Jandarmi din Kosovo în perioada 2005-2006) şi 28 de luptători cu o bună experienţă în domeniul misiunilor internaţionale şi cunoscători ai limbii engleze, care va fi limba de lucru pe timpul pregătirii.

Premergător stagiului, jandarmii au urmat un program de antrenament special la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Ordine Publică Ochiuri, din judeţul Dâmboviţa.

Jandarmeria Română este prezentă pentru a cincea oară la stagiile de pregătire ale F.P.E şi pentru a treia oară are calitatea de coorganizator, fiind singura instituţie din România care este invitată să participe la acţiunile comune ale F.P.E, finalitatea fiind obţinerea statutului de membru cu drepturi depline al acestei organizaţii, odată cu intrarea României în U.E.

Stagiul de antrenament oferă posibilitatea pregătirii în comun cu celelalte forţe de ordine publică europene, asigurând un mod comun de intervenţie şi acţiune, iar compatibilitatea cu celelalte forţe participante demonstrează că Jandarmeria Română îndeplineşte criteriile de performanţă cerute de Uniunea Europeană.

Sursa: Amos News0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor