Italia ocupă ultimul loc în topul salariilor UE

Italia ocupă ultimul loc în topul salariilor UE
Faptul ca salarile medii pe economie cresc ceva mai mult faţă de inflaţie se datorează în parte diferitelor politici salariale ale guvernelor şi a rolului sindicatelor în ţările europene.

Conform datelor furnizate de Oficiul de Statistică al Comisiei Europene, Eurostat, în 2004, Italia a avut un nivel salarial cu puţin superior mediei din UE cu cei 25 de membrii ai săi (30 712 euro faţă de 30 553 euro), în timp ce un muncitor francez sau unul neamţ a primit în acelaşi an 38 032, respectiv 32 845 euro.

Datele cuprind, evident, suma propriu-zisă[ şi impozitul plătite de angajator. Iată de ce, spre exemplu, pe cel de al doilea loc în ceea ce priveşte salarile cele mai mari (după Luxembourg cu 74 654 euro), se află Belgia cu 41 452 euro pe an. După Italia, în afara statelor din Est – noi membre ale UE, se află Spania şi Portugalia, în timp ce Grecia nu a transmis datele sale referitoare la salari. Sunt cifre care explică foarte multe aspecte ale istoriei sociale europene din ultimul deceniu, cel al aplicării durului plan Maastricht. “Munca la negru” este cea mai consistentă formă de evaziune fiscală, reprezentând circa 20% din PIB-ul italian.

Cifrele nu vorbesc nepărat despre nivelul ultim de sărăcie sau bogăţie, deoarece în a înţelege realitatea fiecărui stat în parte trebuie să se recurgă la informaţiile privind puterea de cumpărare şi, în acest sens, Germania ocupă primul loc înaintea tuturor membrilor UE.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor