Istoria Poli Timisoara, retraita in imagini

De C. Onaca
Reactualizat la:
Istoria Poli Timisoara, retraita in imagini
Istoria de 90 de ani a clubului Poli Timișoara a fost retrăită în poveşti şi imagini! Vineri seara, timp de mai bine de trei ore, oamenii care au scris pagini importante din istoria celui mai iubit club din Banat au sărbătorit împreună apropiata aniversare în cadrul unui eveniment intitulat Poli… File de istorie.

Fundaţia Politehnica şi-a pus amprenta pe un eveniment emoţionant, acela de a-i aduna la un loc pe oamenii emblematici din istoria clubului alb-violet. Cu câteva zile înainte de aniversarea celor 9 decenii de existenţă, gruparea fanion a Banatului şi-a reascultat povestea. De data această a auzit-o din gura celor care au scris-o: Ilie Gârleanu, Jackie Ionescu, Ioan Timofte, fiul lui Vasile Deheleanu, Ioan Carţiş, etc.

Poli… File de istorie a fost în primul rând o întâlnire de suflet cu oamenii emblematicii din istoria alb-violetă. Jucători din generaţiile anterioare, antrenori, conducători, suporteri, reprezentanţi ai autorităţiilor locale sau oameni de fotbal legaţi de clubul bănăţean s-au adunat la Casa Politehnicii la invitaţia Fundaţiei Politehnica.

Au fost evocate momentele cheie din istoria de 90 de ani: înfiinţarea clubului din 4 decembrie 1921, prima promovare în A în 1948, câştigarea Cupei României în 1958 şi 1980, eliminările lui Celtic Glasgow şi Atletico Madrid.

„Un eveniment pe care Fundaţia l-a dorit foarte mult. Am arătat încă odată că Poli este un spirit pe care îl ducem mai departe şi îl păstrăm. Ne gândim pe viitor şi la realizarea unui muzeu dedicat lui Poli“, a explicat preşedintele Fundaţiei, prof. Viorel Şerban.

„Astfel de evenimente sunt foarte plăcute. Reîntâlnirea cu oamenii care au scris istoria acestui club e tot timpul specială. Ne-am reunit toţi cei care trăiesc pentru Poli, care avem în suflet această echipă şi care am făcut ceva pentru ea“, a declarat fostul rector al Universităţii Politehnica.

Negocieri confirmate cu Iancu

Fireşte că discuţiile nu au putut ocoli subiectul zilei, discuţiile dintre autorităţiile locale şi Marian Iancu. Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a lămurit situaţia: „Purtăm negocieri cu acţionariatul clubului pentru a obţine la 51% din acţiunile clubului. E vorba de CJT, Primărie şi Unversitatea Politehnica. Aceste negocieri sunt necesare acum când Poli împlineşte 90 de ani şi trebuie să ţinem această flacără vie“.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !