Israel, leaganul religiilor destinat turistilor

De T. Ex.
Reactualizat la:
Israel, leaganul religiilor destinat turistilor
Israelul, Tărâmul Făgăduinței pentru evrei este un loc plin de istorie și mister, unde se întâlnesc cele mai importante religii ale lumii. Evrei, musulmani, creștini, toți își pot găsi aici originile și simbolurile religioase, într-un spațiu care păstrează cu sfințenie urmele istoriei, dar în același timp evoluează în pas cu lumea, fiind un loc modern și cosmopolit, deschis pentru toți cei care doresc să-l cunoască. Fie că vorbim de atracții religioase, istorice sau culturale, Israel este o destinație de vacanță care chiar merită explorată măcar o dată în viață.

Haifa

Haifa

Haifa este cel de-al treilea oraș ca dimensiune din Israel si este unul dintre cele mai importante porturi comerciale. Mulți vizitatori descoperă Haifa de pe Muntele Carmel, care oferă o frumoasă panorama a orașului. Pe acest munte se află locul sfânt Bahai ce cuprinde Casa Universitară a Justiției și Altarului lui Bab, o gradină zoologică și parcul Gan Haem. Haifa are și câteva muzee interesante ce merită vizitate: Muzeul Național al Israelului pentru Știință și Tehnologie, Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Japoneză Tikotin. Un alt punct de atracție pentru turiști îl reprezintă Grădinile suspendate din Haifa, iar pentru iubitorii de plajă, orașul dispune de 5 kilometri de plajă amenajată cu condiții foarte bune.

Muntele Tabor

Muntele Tabor

Muntele Tabor se înalță la 500 de metri deasupra Văii Jezreel, în Galileea. Datorita locației strategice, a fost o importantă fortăreață în vremurile străvechi. Mulți creștini cred că Muntele Tabor este locul Schimbării la Față a lui Iisus. Muntele poate fi văzut de la kilometri distanță, iar de pe munte se pot surprinde imagini minunate ale Văii Jezreel. În vârful muntelui se pot vedea zidurile fortăreței ridicate aici în secolul al XIII-lea.

Marea Moarta

Marea Moartă

Adânc în Valea Iordanului, la 55 de km la sud de Amman, se găsește Marea Moartă, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale din lume. Marea Moartă este cel mai jos corp de apa de pe planetă și sursa cea mai bogata de sare naturală. Aproape 35% din volumul apei este sare dizolvată. Marea Moartă are o adâncime de 700 de metri și nu are nici o sursă de apă, fiind complet înconjurată de uscat. Apa mării conține peste 35 de minerale diferite, care sunt esențiale pentru sănătate și pentru îngrijirea. Marea furnizează materia primă pentru renumitele bai saline, dar și pentru cosmetice comercializate în toată lumea.

Betleem

Betleem

Betleem, sau „Casa Pâinii” este considerat oraș sfânt de către creștini, fiind situat la 10 kilometri la sud de Ierusalim, iar în prezent se află sub autoritate palestiniană, după Acordul de la Oslo. În Vechiul Testament, Betleem este identificat drept locul unde s­a născut Iisus Hristos și este considerat una din cele mai vechi așezări creștine din Orientul Mijlociu. Orașul este un loc de pelerinaj, mai ales în preajma Crăciunului, când pelerinii vin să se închine la locul nașterii Mântuitorului. De altfel, una din principalele atracții turistice din oraș este Biserica Nașterii Domnului. Principalele străzi ale orașului sunt împânzite de mici magazine, comerțul fiind principala sursă de venit a orașului. Un sfert din populația din Betleem lucrează direct sau indirect în domeniul turismului, astfel încât, acest oraș cu o importantă semnificație religioasă și istorică este foarte bine organizat și gândit pentru a primi turiști din toate colțurile lumii.

Ierusalim

Ierusalim

Orașul Sfânt pentru cele mai importante religii – iudaică, musulmană și creștină – Ierusalim este leagănul religiilor și izvorul istoric al iudeo-creștinismului. Un Turn Babel al vieții religioase, orașul este plin de mărturii ale civilizațiilor iudaice, musulmane și creștine. Așezarea poate fi privită ca un imens muzeu viu, un obiectiv turistic ce trebuie vizitat măcar o dată în viață. Capitala Israelului îmbină vechiul cu modernul, clădiri istorice pitorești sunt plasate lângă structuri moderne din sticlă și beton. La fel conviețuiesc și oamenii din Ierusalim, cei care păstrează cu sfințenie tradițiile locului și cei care îmbrățișează stilul modern de viață inspirat de occident. Situat pe dealurile lui Iuda, in apropierea Muntelui Măslinilor, la numai 30 de kilometri de Marea Moartă și 50 de kilometri de Mediterana, Ierusalimul este asaltat tot timpul anului de turiști care au chiar au o mulțime de lucruri de văzut aici. Zidul Plângerii, Moscheea Al Qasa, Cupola Stâncii, Citadela, Biserica Sfântului Mormânt, Mormântul Fecioarei Maria, Tunelele de sub zidul de Vest, Muntele Templului, Muntele Măslinilor sunt doar câteva dintre atracțiile Orașului Sfânt.

Articole pe aceeași temă:

Bali, destinatie pentru suflet

Singapore, destinatia perfecta pentru o escala

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

Atractii deosebite pentru fotografii de vacanta inedite

Cinci localitati la inaltime

 
Regulament de plasare a anunturilor