Ion Raducanu neaga trecerea UNPR in barca PNL Timis

16Comentarii
Ion Raducanu neaga trecerea UNPR in barca PNL Timis
Recent, între filialele judeţene ale UNPR şi PNL Timiş s-au purtat discuţii pentru trecerea primilor, în frunte cu preşedintele Ion Răducanu, în tabăra liberală. Informaţia a rămas la stadiul de zvon, până vineri, când preşedintele PNL Timiş, a recunoscut, voalat ce-i drept, că aceste discuţii au avut loc.

Surse din lumea politică locală, afirmau că, recent, între UNPR şi PNL Timiş s-au dus tratative intense. Zvonurile dădeau ca sigură o posibilă trecere a liderului UNPR Timiş, Ion Răducanu, împreună cu mai mulţi membri ai filialei, la PNL. În schimb, lui Răducanu i s-ar fi oferit funcţia de secretar general.

Zvonul a rămas doar atât, un zvon, deoarece, recent, Ion Răducanu a anunţat că, în urma negocierilor cu liderul PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a reuşit să obţină zece funcţii de directori şi adjuncţi ai unor instituţii deconcentrate din judeţ. Culmea, anunţul era făcut taman în ziua în care preşedintele Traian Băsescu susţinea depolitizarea instituţiilor locale.

Însă, vineri, preşedintele Nicolae Robu a cedat întrebărilor insistente ale jurnaliştilor si a admis, cu o jumătate de gură, că ar fi avut loc discuţii şi a fost surprins atunci când Ion Răducanu a anunţat că filiala a primit o serie de posturi de conducere la instituţiile publice deconcentrate.

„N-am avut nicio discuţie şi nicio negociere directă. (…) Dar am auzit că domnul Răducanu ar fi dispus împreună cu UNPR să vină alături de noi. Am fost puţin surprins auzind că a apărut la televizor cu domnul Ostaficiuc anunţând că a primit o serie de posturi de la PD-L. N-am avut nicio discuţie şi nicio negociere directă, dar au fost întâlniri. Am auzit şi eu”, a afirmat Robu.

El a evitat, râzând, să spună cine a purtat aceste discuţii şi de ce ele nu s-au concretizat. „Oamenii se mai întâlnesc, se cunosc”, a afirmat, misterios, Nicolae Robu.

În replică, Ion Răducanu, preşedintele UNPR Timiş, a negat vehement existenţa acestor negocieri. El a recunoscut că a dorit, înainte de a ajunge liderul filialei judeţene a UNPR, să se înscrie în PNL, însă „nişte minţi luminate s-au opus”.

„Unde a auzit domnul Robu? La colţul străzii? N-am avut o discuţie cu nimeni despre UNPR. Cum să vin către PNL? Eu conduc un partid în Timiş. (…) Eu am vrut să vin către PNL, dar au fost nişte mari minţi liberale care s-au opus. Acele minţi mai sunt şi acum acolo, chiar dacă s-a schimbat liderul”, a afirmat Răducanu.

Ambii lideri de partid sunt însă de acord cu un singur lucru: deocamdată, nu este cazul ca filiala UNPR să fie absorbită de PNL.

B.A.M.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor