Iohannis: Invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania de astazi

De T. Ex.
Iohannis: Invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania de astazi
© TION: Iohannis: Invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania de astazi
Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru repunerea în discuție a temei prezenței sportului în școală. Șeful statului a mai spus că trebuie să admitem că învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi, în cadrul discursului susținut marți, la ceremonia lansării oficiale a proiectului ”Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”.

”Sunt dascăl de profesie şi ştiu că şcoala românească trebuie repusă pe picioare. Trebuie să admitem că învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi, iar un astfel de eveniment este un bun prilej de regândire a priorităţilor de investiţii în aceste domenii”, a declarat președintele Klaus Iohannis, aflat marți la ceremonia lansării oficiale a proiectului ”Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”, la Facultatea de Drept din București.

“Participarea la competiţiile sportive presupune muncă asiduă şi perseverentă, disciplină şi rigurozitate, fair-play, respectarea regulilor jocurilor, şi pe acelaşi principiu se poate clădi şi un alt mod de a face politică”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a mai precizat că organizarea unei competiții sportive internaționale în România ar însemna beneficii economice şi sociale, capital de imagine, investiţii şi încurajarea turismului, dar în acelaşi timp ar însemna recunoaşterea şi răsplătirea valorii, muncii şi dedicaţiei, prin participarea atâtor sportivi universitari.

”Un astfel de eveniment ar aduce însă ceva mai presus de stadioane, locuri de cazare, săli de sport şi turişti. Ar aduce la noi acasă emoţia şi solidaritatea pe care le inspiră reuşitele sportivilor noştri şi imnul naţional intonat în cinstea lor. Iniţiativa dumneavoastră oferă cadrul de a repune în discuţie, într-un mod serios şi angajant, teme precum prezenţa sportului în şcoala românească, activitatea fizică şi un mod de viaţă echilibrat. Între gradul de sănătate al tinerilor şi bunăstarea naţională există, fără îndoială, o legătură directă”, a ţinut să menţioneze Iohannis.

Președintele a mai menționat că are convingerea că ”România are forţa, capacitatea şi determinarea necesară de a organiza mari evenimente sportive”.

La evenimentul de lansare a candidaturii României pentru desfăşurarea Universiadei de Vară 2021 în ţara noastră au mai participat: ministrul Tineretului şi Sportului,Gabriela Szabo, Andreea Răducanu, Mihai Covaliu, Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român şi ministrul Educaţiei, Mihai Câmpeanu.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !