Ioan Goia a candidat de unul singur pentru şefia RATT

8Comentarii
Ioan Goia a candidat de unul singur pentru şefia RATT
După mai multe concursuri cu cântec, contestate şi anulate, Primăria Timişoara a organizat, înainte de Anul Nou, un nou concurs pentru postul de director general al Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT). De această dată, în cursă a intrat un singur candidat: Ioan Goia.

Ioan Goia este director tehnic în cadrul RATT. El a mai fost director general al Regiei de Transport, fiind suspendat din funcţie printr-o dispoziţie a primarului Gheorghe Ciuhandu, din cauza unui litigiu. A fost contestată participarea lui Goia la concursul organizat de primărie în 2008, pe motiv de incompatibilitate. În locul lui Goia, primarul l-a numit director general interimar pe Marcel Nicola, fost director tehnic, iar interimatul durează din 30 martie 2009. Între timp, în septembrie 2009 municipalitatea a mai organizat un concurs pentru şefia RATT, câştigat tot de Ioan Goia, care însă a refuzat să semneze contractul de management, pe motiv că nu s-a înţeles cu reprezentanţii Comisiei de examinare asupra subvenţiilor acordate la transportul public, adoptate de fapt de Consiliul Local, şi nu a mai ajuns director general. Şi modul în care a fost organizat acest concurs a stârnit discuţii.

Şi iată că primăria a organizat, în 29 decembrie 2009, înainte de Anul Nou, un alt concurs pentru ocuparea funcţiei de director general al RATT. Între timp, Consiliul Local Timişoara a adoptat două noi hotărâri privind obiectivele şi criteriile de performanţă, precum şi criteriile şi procedura de selecţie a directorului general la Regia Autonomă de Transport Timişoara.

Dacă la concursurile anterioare s-au înscris şi alţi foşti directori ai RATT, de această dată Ioan Goia a candidat de unul singur. „Probabil contestatarii mei s-au răzgândit, nu cred că şi-au dorit cu adevărat să câştige postul acesta. S-au anunţat unele persoane, şi din cadrul Regiei, dar m-am trezit singur la concurs. Până acum s-a tot contestat concursul de partea procedurală, probabil s-a dorit să se prelungească situaţia de instabilitate existentă la RATT. În criteriile şi obiectivele de performanţă adoptate de Consiliul Local în noiembrie s-a aprobat un indicator de subvenţie de 49 de milioane de lei pe 2009”, a declarat Goia.

Comisia de examinare, prezidată de primar, urmează să prezinte rezultatele concursului la începutul anului viitor.

Concurs cu „probleme de moralitate” la RATT

Ioan Goia a câştigat din nou şefia RATT!

Bătaie de joc la concursul pentru şefia RATT

Prefectura Timiş avertizează: concursul de la RATT încalcă legea

Marcel Nicola este noul director interimar al RATT

Eugen Stănescu tot nu se întoarce la RATT!8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor