Inzapezite, periferiile Timisoarei sunt lasate de izbeliste

3Comentarii
Inzapezite, periferiile Timisoarei sunt lasate de izbeliste
Strada Canal Bega nu arată, la drept vorbind, nici a canal, nici a stradă. Mai degrabă a uliţă înfundată dintr-un cătun uitat de lume, unde iarna îşi face în voie mendrele, deşi este o stradă (aproape) obişnuită din Timişoara, din cartierul Plopi. Pe aici nu a trecut în iarna aceasta vreun utilaj de deszăpezire. Nici în iernile precedente, după cum îşi amintesc locuitorii din zonă.

Oamenii sunt supăraţi deoarece, deşi plătesc taxe şi impozite către municipalitate, ca toţi timişorenii, sunt ignoraţi de edili şi trataţi, spun ei, precum nişte cetăţeni „categoria n-şpe”. 

Păi, vedeţi şi dumneavoastră: nici urmă de utilaj.Nici acum, nici altă dată. Plătim o grămadă de bani, dar nimeni nu vrea să ştie cum trăim aici”, se revoltă Maria Vişan.

Şi să vedeţi cum e pe strada Cerbului… Acolo e cel mai mare dezastru din tot cartierul Plopi! Au săpat pentru canalizare şi aşa au lăsat, tot spart. Din toamnă nu se mai poate circula deloc acolo, atunci din cauza noroaielor, acum din cauza troienelor”, mai spune femeia.

Maria Visan

Nici Cornelia Cârlan nu-şi aminteşte să fi văzut, pe strada Canal Bega, unde locuieşte, vreun utilaj de deszăpezire. „Nu a fost, nici n-o să vie. Uitaţi cum arată drumul. Bine că mai intră măcar maşina de gunoi”, spune femeia.

Cornelia Carlan

Între indignare şi resemnare, oamenii din zonă sunt destul de convinşi că, pentru edili, Timişoara ţine „de la gară până la Poliţie”, iar cartierele periferice sunt mereu lăsate de izbelişte. Situată de-a lungul canalului Bega, strada care-i poartă numele este, în fapt, una foarte circulată. Acum însă e luată în stăpânire de nămeţi şi, uneori, de pe digul Begăi copiii se dau cu sania direct pe carosabilul nins şi îngheţat.

Autorităţile au, desigur, o explicaţie

Drumurile de la periferia oraşului le curăţăm în măsura posibilităţilor tehnice, dar, în principal, ne axăm pe principalele artere de circulaţie, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe arterele de penetraţie în oraş, pentru a asigura un trafic fluent şi acces în toate zonele oraşului. În măsura în care avansează aceste lucrări, intervenim şi pe străzile mărginaşe. Solicităm sprijinul persoanelor juridice, al asociaţiilor de proprietari, cetăţenilor, în sensul respectării obligaţiilor legale ce le revin de a curăţa de zăpadă şi polei trotuarele şi căile de acces din faţa sediilor şi domiciliilor”, a declarat Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Timişoara.

S.P.D.

Delia S. Barbu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor