Investitie de zece milioane de euro la noul complex de birouri Optica Business Park

De M. Hoster
Investitie de zece milioane de euro la noul complex de birouri Optica Business Park
Investitie de zece milioane de euro la noul complex de birouri Optica Business Park
Vechile clădiri ale societăţii Optica vor fi transformate în spaţii de birouri moderne cu ajutorul fondurilor europene. Vor fi în total 11.000 de metri pătraţi închiriabili oferiţi în primele două clădiri ale complexului.

Optica Business Park este singurul proiect de spații de birouri din Timișoara ce oferă o suprafață desfășurată pe nivel de peste 1500 metri pătraţi în clădirea A și 1800 metri pătraţi în imobilul B, dispuse pe parter și două etaje, având o arie construită totală de 11 000 metri pătraţi închiriabili în primele două clădiri ale complexului, cu o amenajare inovativă, soluții de spațialitate flexibilă și aplicații tehnologice high-level.

Optica Business Park s-a realizat cu o investiție de 3,5 milioane de euro, bugetul total prevăzut de dezvoltatorul proiectului, Bega Grup, până la finalizarea complexului fiind de 10 milioane de euro. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

“Timișoara are strategia să se dezvolte ca oraș al tehnologiei și inovației și de aceea am prevăzut Optica Business Park cu dotări speciale pentru aceste activități. Estimez că în viitor în această arie se va concentra industria de vârf a orașului”, declară Emil Cristescu, vicepreședintele Bega Grup.

Reconversia fostei incinte industriale în complex de birouri a fost decisă de dezvoltatorul proiectului Optica Business Park pornind de la nevoia mare de spații office pe piața timişoreană, în special pe segmentul de birouri de calitate, de clasa A. Multe dintre alternativele existente la acest moment pe piața imobiliară de profil a Timișoarei nu au dotările și condițiile oportune pentru activitatea de birou.
Regulament de plasare a anunturilor