Investiţie de 2,3 milioane de lei la Şcoala specială Constantin Pufan

Investiţie de 2,3 milioane de lei la Şcoala specială Constantin Pufan
Consiliul Judeţean Timiş, împreună cu inspectoratul Şcolar Timiş au inaugurat luni lucrările de investiţii realizate la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă „Constantin Pufan” din Timişoara. 

Investiţia totală realizată ce cele două instituţii a ajuns la valoarea totală de 2,8 milioane de lei. Deşi iniţial se dorea doar mansardarea clădirii deja exitente, lucrările au fost extinse şi la final a fost decisă renovarea întregii clădiri. Lucrarea a presupus înlocuirea în totalitate a reţelelor de utilităţi: reţele electrice, reţele sanitare, căldură. În plus, a fost decisă şi izolarea termică a clădirii, ceea ce a însemnat şi reducerea consumului de căldură şi un confort sporit pentru copii care învaţă aici. Lucrăirle a fost demarate în 2004, moment când au fost realizate primele studii de fezabilitate şi studiile tehnice necesare ridicării mansardei. Ulterior a fost decisă extinderea lucrării. „Este meritul conducerii şcolii pentru această investiţie. S-au ţinut de capul nostru, eu îi felicit pentru aceasta, iar în fiecare an am avut prevăzut în buget bani pentru continuarea investiţiei. Vedeţi ce frumos a ieşit”, a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş. Banii au fost alocaţi jumăate – jumătate de CJT respectiv de Inspectoratul Şcolar. „Cu ceva mai mult de către Consiliul Judeţean”, a ţinut să sublinieze Sandu Golcea, inspector general. La final lucrările au cuprins mansardarea clădirii, reabilitarea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, amenajarea şi recompartimentarea spaţiilor, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie PVC, dotarea cu mobilier şi aparatură. În plus, inspectoratul a pus la dispoziţia şcolii un microbuz nou nouţ pentru transportul copiilor cu dizabilităţi care învaţă în cadrul şcolii. Suma totală alocată în ultimii trei ani de către Consiliul Judeţean pentru reabilitarea şcolilor speciale trecute în subordinea instituţiei au depăşit nouă milioane de lei. Am fost asiguraţi că investiţiile în acest domeniu vor fi continuate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor