Investitie de 10 milioane de euro la Universitatea de Vest din Timisoara

6Comentarii
Investitie de 10 milioane de euro la Universitatea de Vest din Timisoara
Universitatea de Vest din Timişoara va investi peste 10 milioane de euro pentru realizarea unui institut de cercetări avansate de mediu. Fondurile provin în proporţie de 85% de la Uniunea Europeană, iar contribuţia Universităţii de Vest, de 15 procente, este acoperită din fonduri proprii.

Institutul va reuni cercetători ai universităţii din cadrul Facultăţilor de Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Economie şi de Administrare a Afacerilor, Matematică şi Informatică, precum şi Sociologie şi Psihologie. Printre obiectivele proiectului şi ale institutului se numără realizarea a mai mult de 100 de contracte de cercetare – dezvoltare pentru beneficiari din mediul economio-social, organizarea a aproximativ şase conferinţe ştiinţifice cu participare internaţională, cu o periodicitate de 2 ani, publicarea de către cercetătorii integraţi în activitatea institutului a peste 1000 de lucrări ştiinţifice în reviste de specialitate, dar şi realizarea de invenţii/inovaţii certificate de către OSIM.

Aceste obiective vor trebui realizate pe o perioadă de 10 ani, între 2013 şi 2022.

Institutul se va construi în cadrul campusului Oituz şi va presupune ridicarea, de la temelie, a unei noi clădiri. Activitatea din laboratoarele institutului trebuie să fie operaţională în proporţie de 100%, în cel mult 36 de luni de la semnarea contractului, care va avea loc în perioada 20 – 24 septembrie 2010.

Până în prezent, Universitatea de Vest din Timişoara a reuşit să acceseze fonduri europene prin mai mult de 20 de proiecte majore, fiecare cu o valoare mai mare de două milioane de euro.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor