Intrarea Orizont – bătaie de joc pe nervii timişorenilor

10Comentarii
Intrarea Orizont – bătaie de joc pe nervii timişorenilor
Timişoara – Lucrare în stil românesc! Locuitorii de pe Intrarea Orizont au ajuns la disperare după ce Coltermul i-a lăsat cu “tranşeele” în faţa blocurilor şi a părăsit şantierul vreme de două săptămâni…

În 11 august scriam despre haosul de pe Intrarea Orizont, o stradă între blocuri, în apropiere de Calea Martirilor, unde societatea Colterm, prin firma Nimb, începuse lucrări de reabilitare la reţelele termice secundare. Şantierul era deschis de două săptămâni, carosabilul şi trotuarul din faţa blocurilor erau sparte, iar muncitorii din zonă puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, ba chiar că au fost zile în care lucra un singur om… În plus, locatarii erau obligaţi să facă echilibristică printre ţevi, borduri şi grămezi de pământ, ca să poată intra în blocuri. Ca să nu mai vorbim de faptul că, deşi se excavase, şantierul nu era semnalizat. Ulterior, lucrarea a fost semnalizată, s-au mai înmulţit muncitorii, iar directorul Colterm, Ioan Piţurcă, declara că termenul de finalizare este sfârşitul lunii august.

August, septembrie, octombrie…

Minunea n-a ţinut însă mult. A trecut luna septembrie şi a venit şi octombrie, când cititorii noştri ne-au scris, disperaţi, despre coşmarul prin care trec: “După două luni nu s-a întâmplat nimic, este chiar mai groaznic!“. Locatarii de pe Intrarea Orizont nr. 5 s-au plâns că blocul lor e înconjurat de “tranşee” nesemnalizate şi de-abia trec pe lângă şanturi pentru a intra în bloc, mai ales că zona este slab iluminată, iar muncitorii pur şi simplu… au dispărut de mai bine de două săptămâni. În plus, oamenii au reclamat faptul că trebuie să suporte mirosuri groaznice, de dejecţii, fiindcă cel mai probabil canalizarea s-a înfundat. De-abia în urmă cu câteva zile, miercuri, au început să se mişte din nou lucrurile: locatarii i-au văzut din nou la faţă pe muncitori…

Încă o săptămână…

De ce au fost nevoiţi timişorenii de pe Intrarea Orizont să treacă prin acest calvar? Explicaţia ţine de modul în care merg lucrurile în… România, de lipsa de organizare, de bani, de personal şi alte motive invocate atunci când lucrurile… merg prost. Există însă noi promisiuni: “Avem foarte multe lucrări pe care le executăm prin forţe proprii, deci pe care le face Coltermul, iar aceşti angajaţi n-au numai treaba asta de făcut. Lucrarea mă costă aproape la jumătate faţă de cât ar costa dacă aş lucra cu terţi. În ultimele săptămâni, când am început probele la căldură, care implică multe verificări şi lucrări, am fost nevoiţi să neglijăm câteva şantiere. Cu scuzele de rigoare, acestea sunt motivele. În câteva zile, maxim o săptămână, se reface tot cum a fost. Întâmplarea a făcut ca, pe Intrarea Orizont, lucrarea făcută de noi să fie lângă cea făcută de Nimb. Ei au reabilitat o parte de reţeaua termică secundară şi, noi, prin forţe proprii, o altă parte de reţea secundară, pentru că nu am mai avut bani. Acum se reclamă partea de refacere a zonei, după terminarea acestor lucrări, pe care am amânat-o… Oamenii au dreptate, dar o rezolvăm repede“, ne-a declarat directorul Colterm, Ioan Piţurcă.

Haos controlat de… trei muncitori pe Intrarea Orizont!

 Lucrari 11.08.2008 | Lucrari 12.08.200810Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor