Instanta a decis: 80 la suta dintre amenzile date de Politia Locala sunt legale

De A.S.
1Comentariu
Instanta a decis: 80 la suta dintre amenzile date de Politia Locala sunt legale
Doar 20 la sută dintre cei care au contestat amenzile primite de la Poliția Locală Timișoara au obținut câștig de cauză în instanță la procesele soluționate până în prezent. Peste 1.800 dintre sancțiunile contravenționale aplicate în anul 2011 au fost contestate.

Cei care contestă amenzile sunt în general șoferii care parchează neregulamentar pe spaţii verzi, locuri destinate persoanelor cu handicap sau în alte zone, primii în topul contestatarilor, cei care staţionează cu maşinile de mare tonaj în locuri nepermise şi călătorii frauduloşi de pe mijloacele de transport în comun.

Poliţia Locală Timişoara a aplicat în total, în 2011, 34.243 de sancţiuni, din care 1.830 au fost contestate în instanţă de către contravenienţi. Dintre acestea din urmă, 566 de dosare au fost finalizate definitiv şi irevocabil.

„Un procent de 80 la sută, mai precis 451 de dosare, au fost soluţionate favorabil Poliţiei Locale, fiind câştigate în instanţă, iar 20 la sută, adică 115, au fost pierdute, trei dintre acestea ca urmare a abrogării literei m, din articolul 28, din HCL 371/2007 referitor la parcarea pe trotuare, piste de biciclişti, scuaruri, insule de dirijare a circulaţiei în afara zonelor marcate şi semnalizate corespunzător”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin. Concluzia poliţiştilor locali? „Majoritatea proceselor verbale încheiate de agenţi sunt conforme cu prevederile legale”.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor