Sărbătorile de iarnă vin „la pachet”, nu de puține ori, cu toxiinfecţii alimentare. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, inspectorii de la DSVSA vor controala modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţile de producere, procesare, depozitare şi comercializare a alimentelor (abatoare, depozite, carmangerii, măcelării, patiserii, cofetării, magazine alimentare, supermarketuri), precum şi în unităţile de alimentaţie publică, piețe agroalimentare şi târguri. Acţiunile de control vor avea loc în tot judeţul.
Vor fi controlate trei abatoare industriale, un abator de mică capacitate, două abatoare de păsări, un centru de tăiere păsări, 14 depozite alimentare pentru produse provenite din comerţul intracomunitar şi/sau importuri, patru centre de colectare/ambalare ouă și un centru de colectare a vânatului. Inspectorii vor merge în control și la 11 fabrici în care se procesează carnea, la cinci fabrici de procesare a laptelui și la o unitate de procesare a peştelui. Sunt în vizor și 48 de carmangerii, 68 de măcelării, două unităţi de reambalare a produselor alimentare, 88 de depozite alimentare, 119 supermarketuri și 33 de laboratoare de cofetărie și patiserie.
Vor fi verificate și 23 de pensiuni turistice, 533 restaurante, 110 unităţi de catering, 13 pieţe agroalimentare, două târguri de Crăciun și 3.114 de magazine alimentare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!