Inspectorii de la DSVSA Timis – in control inainte de Pasti. Carcasele de miel fara stampila veterinara se confisca!

De Adrian Panduru
Inspectorii de la DSVSA Timis – in control inainte de Pasti. Carcasele de miel fara stampila veterinara se confisca!
© Tion: Inspectorii de la DSVSA Timis – in control inainte de Pasti. Carcasele de miel fara stampila veterinara se confisca! (foto: arhiva)
Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Timiș au declanșat controale în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Aceștia verifică produsele care sunt comercializate în această perioadă, de la miei, la ouă, ori produse lactate sau alte mărfuri alimentare.

În perioada 14 aprilie – 3 mai, DSVSA Timiș face controale privind sănătatea animalelor și siguranța alimentelor de origine animală și non animală. Se va verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din exploataţiile de ovine, unităţile de tăiere a mieilor, pieţele agroalimentare, supermarket-uri, unităţi de colectare-ambalare şi depozitare ouă. Se vor efectua controale în trafic, în vederea verificării respectării normelor privind transporturile de animale vii şi produse de origine animală.

Se verifică condiţiile privind transportul mieilor sau a cărnii de miel, care trebuie efectuat numai cu mijloace de transport curate, dezinfectate şi autorizate, înregistrate sanitar veterinar. De asemenea, se verifică și depozitarea şi comercializarea cărnii de miel şi se va interzice efectuarea acestor operaţiuni în spaţii improvizate în care nu sunt asigurate condiţiile de igienă corespunzătoare.

Cărnurile aduse spre valorificare de către producători vor fi marcate cu ştampila oficială. Carcasele de miel vor fi obligatoriu însoţite de organe. Carcasele găsite fără ştampilă de control sanitar veterinar sau fără organe se vor confisca.

DSVSA Timiș va face controale și în ceea ce privește comercializarea ouălor. Inspectorii vor verifica condiţiile privind transportul ouălor, transporturi care trebuie efectuate numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar și modul în care sunt marcate ouăle. Și comercializarea produselor lactate va fi în vederea inspectorilor DSVSA. Producătorii care vând direct lapte crud către consumatorul final în pieţe trebuie să deţină fişe de sanătate, care să ateste starea de sănătate a animalelor de la care a fost obţinut laptele, completate de către medicii veterinari de liberă practică din localităţile de origine.

Brânzeturile destinate comercializării directe către consumatorul final de către producătorii agricoli, pot fi expuse la vânzare, în spaţiile special amenajate în pieţe agroalimentare, în vitrine destinate acestui scop, în recipiente (tăvi) confecționate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat (plastic,ceramică,etc).

Medicii veterinari oficiali care asigură supravegherea pieţelor agroalimentare, vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare pentru transportul, depozitarea şi comercializarea produselor alimentare specifice, către consumatorul final.

Conform reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, în cel mai vestic județ al țării vor funcționa aproximativ 20 de puncte de sacrificare a mieilor, care vor fi deschise în perioada 14 aprilie – 3 mai. La Timișoara s-a solicitat deschiderea unui singur punct de sacrificare a mieilor, în Piața Badea Cârțan, până în acest moment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor