Inspectoratul Scolar Timis scrie patru metodologii din noua lege a educatiei

Inspectoratul Scolar Timis scrie patru metodologii din noua lege a educatiei
Odată promulgată noua lege a educaţiei, inspectoratelor şcolare le revine să se ocupe de realizarea metodologiilor de aplicare a acesteia şi de regulamentele care le însoţesc. Inspectoratul Şcolar Timiş a primit patru metodologii pe care trebuie să le elaboreze până în 25 februarie.

Judeţul Timiş, considerat un judeţ mare şi cu rezultate la nivel şcolar, a fost însărcinat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării să întocmească patru acte normative şi regulamente de aplicare a legii educaţiei. Acestea vizează „Metodologia privind şcolarizarea la domiciliu. Înfiinţarea de clase sau grupe în spitale“, „Regulamentul de autorizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar“, „Metodologia de formare continuă a cadrelor didactice“ şi „Metodologia de organizare şi de funcţionare a învăţământului special“. „Cele patru metodologii trebuie să le elaborăm până în 25 februarie. Nu le facem singuri ci, în funcţie de metodologie, împreună cu echipe din alte judeţe“, a precizat Marin Popescu, inspectorul şcolar general din Timiş.

Popescu a adăugat că la fiecare regulament în parte va fi formată o comisie de 10-12 persoane, din care cel puţin jumătate sunt cadre didactice, restul fiind directori de unităţi de învăţământ şi inspectori şcolari. „Din comisii vor face parte dascăli cu experienţă şi expertiză. Adică acele cadre didactice care au făcut parte din comisii de examinare a examenelor naţionale, care au participat la cursuri de formare continuă etc.“, spune inspectorul şcolar general.

El a menţionat că fiecare metodologie va fi, cel mai probabil, împărţită pe capitole, echipelor din fiecare judeţ care participă la elaborarea actului normativ urmând a le reveni câte o sarcină. După ce au fost trimise ministerului, metodologiile şcolare vor fi -supuse dezbaterii publice la nivel naţional, timp de două luni. La finalul perioadei, modificările vor fi cuprinse în actele oficiale.

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor