Inspecţia pe şosele

Inspecţia pe şosele
Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că, din 1 septembrie, certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor fără RCA şi ITP vor fi suspendate.

Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Timiş (SRPCIV) a emis scrisori pentru a preveni, prin informarea cetăţenilor, eventualele suspendări ale certificatelor de înmatriculare ca urmare a neincluderii unor autovehicule asigurate în baza de date DRPCIV. Au fost însă şi cazuri în care oamenii s-au trezit cu înştiinţări, însă erau cu asigurarea şi inspecţia la zi.

„Noi doar le-am pus în vedere. Este vorba doar de o înştiinţare. Este posibil să fi apărut şi câteva erori, întrucât firmele de asigurări nu ne-au comunicat toată baza de date până în aprilie, când a început această campanie. Proprietarii de autovehicule care au efectuat legal aceste demersuri nu trebuie să întreprindă nici o formalitate, chiar dacă au primit o înştiinţare din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Proprietarul autovehiculului nu are obligaţia de a mai efectua nici un demers suplimentar, fiind suficient să prezinte poliţa de asigurare încheiată la solicitarea agentului de poliţie, atunci când se află în trafic, aşa cum era şi până acum. Dacă totul este în regulă, nimeni nu păţeşte nimic. Dacă sunt prinşi pe drumurile publice cu nereguli, atunci se face o verificare, pentru a stabili clar cu câte zile a expirat asigurarea sau inspecţia tehnică”, a afirmat Dan Jurcă, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări.

În caz contrar, cei depistaţi în trafic fără RCA sau ITP la zi, în funcţie de numărul de zile de la data expirării, riscă să plătească amenzi de până la 50 de milioane de lei, precum şi suspendarea autoturismului din circulaţie.

MAI a trimis un număr de 1.426.564 de scrisori de atenţionare către proprietarii de autovehicule înmatriculate, care figurau în acel moment ca neasigurate în baza de date transmisă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Sabin Cercel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor