Innomatch: Povesti de succes dezbracate de secrete la Timisoara, cu o super-competitie pentru IMM-uri

Reactualizat la:
Innomatch: Povesti de succes dezbracate de secrete la Timisoara, cu o super-competitie pentru IMM-uri
© foto: Centrul Cultural Plai
ADVERTORIAL. Timișoara devine capitala inovării. Cele mai relevante nume din acest domeniu vin în capitala Banatului, la Innomatch 2017, eveniment regional de inovare ajuns la ediția cu numărul cinci. În cadrul Innomatch are loc și ScaleUP, o super-competiție prin care se urmărește selectarea a trei IMM-uri inovatoare pentru a fi sprijinite să-și scaleze afacerea.

Innomatch aduce la Timișoara o parte dintre cele mai relevante nume din domeniul inovării. Jason Braverman – Chief Innovation Officer al Verdium, autoritate internațională în domeniul autentificării biometrice, Maxine Adam – Head of Innovation Services la Greenwich Research and Enterprise, Emma Fau – Fondator EU Capital și Strategic Advisor Startup Europe Regions Network și Adrian Val Harea – Head of Engineering Product Line Electronic la Continental vin să-și povestească succesul.

Innomatch 2017 are loc la Venue, în 12 decembrie. Cu această ocazie vor fi prezentate și serviciile Enterprise Europe Network, rețea orientată pe susținerea inovării și expunerea internațională a companiilor. Ediția din acest an va beneficia de prezența unor experți din Marea Britanie, Canada, Belgia și România, care vor prezenta povești de succes privind inovarea în sectorul TIC și automotive, bune practici privind servicii de suport pentru afaceri care au generat impact economic major, precum și experiențe practice de atragere de capital privat în vederea creșterii capacității de producție și vânzări.

„Noua, românilor, ne place să spunem că suntem inventivi! Ajunge oare doar atât sau mai trebuit să adăugăm ceva? Cred cu tărie că inventivitatea este doar primul pas. Alături de tenacitate și spirit antreprenorial putem produce plus valoare prin inovare. Haideți să descoperim împreună acest ceva de la cei care stăpânesc inovarea și o aplică cu succes”, spune Sorin Maxim, director ADR Vest.

sorin-maxim-adr

Raluca Cibu-Buzac, director Politici Regionale și Internaționalizare și Coordonator EEN pentru Regiunile Vest și Sud-Vest Oltenia spune că energia se concentrează pentru a îndemna managerii să realizeze un pas în plus față de momentul prezent, înspre piețe noi, inovare accelerată sau actualizare a modelului de afaceri. Ea consideră că este nevoie de un „ecosistem” regional în domeniul inovării.

ScaleUP, surpriza pentru trei IMM-uri inovatoare

Vestea bună pentru IMM-uri este că Innomatch 2017 va include și competiția regională ,,ScaleUP” prin care se urmărește selectarea a trei IMM-uri inovatoare pentru a fi sprijinite să își scaleze afacerea. Se pot înscrie întreprinderile mici și mijlocii din orice sector economic din regiunile acoperite de rețeaua Enterprise Europe Network și anume Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) și Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea), cu o vechime de minimum trei ani. Companiile participante la competiție vor avea posibilitatea să își prezinte planurile de scalare a afacerii în format de tip „pitching” în fața întregului auditoriu din cadrul Evenimentului Regional de Inovare Innomatch 2017.

Premiile constă într-un super-pachet de suport, care include realizarea strategiei pentru scalarea afacerii, coaching pentru implementarea strategiei, sesiuni de instruire, suport în identificarea de parteneri strategici internaționali, consultanță individuală pentru accesarea de noi piețe internaționale și promovarea companiei pe plan internațional.

Participarea la ScaleUP se poate face prin completarea formularului de înregistrare, la această adresă!

Termenul limită pentru transmiterea formularelor este de 5 decembrie 2017. Ulterior sesiunii de „pitching” din 12 decembrie are loc evaluarea formularelor depuse, iar câștigătorii vor fi anunțați în 15 decembrie 2017.

Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch2017 este organizat de ADR Vest în cadrul Enterprise Europe Network (EEN) – rețea europeană prezentă în peste 60 de țări, al cărei scop este acela de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creșterea competitivității și dezvoltare inteligentă și durabilă. ADR Vest este partener al rețelei EEN începând din 1 ianuarie 2015. Mai multe informații găsiți aici.

(925474)