Informatii suplimentare privind alocatia pentru sustinerea familiei

Toţi solicitanţii care au depus cererea în luna ianuarie 2011 vor beneficia începând cu această lună de alocaţie pentru susţinerea familiei, întrucât acest drept se stabileşte începând cu luna depunerii cererii.

Legea 277/2010 a fost aprobată de Parlament în data de 24 decembrie şi publicată în Monitorul Oficial nr.889 din 30 decembrie. Ministerul Muncii avea obligaţia să supună aprobării Guvernului în termen de 45 zile de la intrarea in vigoare a acestei legi, Normele Metodologice de aplicare. Guvernul a aprobat în data de 19 ianuarie 2011 normele metodologice de aplicare a Legii nr.277/2010, care au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr.56 din data de 21 ianuarie.

Prin urmare, începând cu data de 21 ianuarie 2011, primăriile aveau obligativitatea de a tipări formularele de cerere şi de a le pune la dispoziţia solicitanţilor, astfel încât toți potenţialii beneficiari de acest tip de alocaţie să poată intra în posesia dreptului. Ca oricare alt drept de asistenţă socială, şialocaţia pentru susţinerea familiei se acordă numai dacă familia solicită acest lucru, prin depunerea unei cereri la primăria de domiciliu. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se ocupă doar de efectuarea plăţilor, responsabilitatea întocmirii şi verificării dosarelor, precum şi transmiterii solicitării de plată revenind în totalitate primăriilor.

A existat un număr de aproximativ 10 solicitări, însă nu îndeplineau criteriile de acordare. Eligibil până în acest moment este un singur dosar, dar desigur toate persoanele interesate sunt aşteptate la primărie pentru detalii suplimentare ” ne-a precizat Gina Balaci, referent social Primărie Belinţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor