Industria judetului Timis este in crestere

De Marcel Hoster
Industria Timisului evolueaza pozitiv
Industria Timisului evolueaza pozitiv
Fabricile din Timiş au din ce în ce mai multe comenzi. Producţia industrială este în creştere, la fel și exporturile. O evoluţie extrem de bună a avut loc la categoria maşini, aparate şi echipamente electrice.

Datele oficiale anunţate de autorităţi arată că economia timişeană merge foarte bine. Informaţiile cuantificate de Direcţia Regională de Statistică arată că producţia industrială realizată în luna mai a anului curent, ultima analizată, de către operatorii economici din judeţul Timiş cuprinşi în eşantion a fost mai mare cu 11,3%  comparativ cu luna precedentă. Producţia industrială realizată în luna mai 2012 de operatorii economici din judeţul Timiş a fost mai mare cu 8,6 %  comparativ cu luna mai a anului 2011. Producţia industrială realizată în perioada 1 ianuarie 2012 – 31 mai 2012 a crescut cu 4,5 % faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent

Tot mai bine merg şi exporturile judeţului. În mai am trimis la extern produse în valoare totală de 371,545 milioane de euro, în timp ce importurile realizate au fost în valoare de 288 milioane de euro. Deci, în continuare Timişul are balanţă comercială pozitivă. Cea mai mare creştere la export a fost înregistrată la categoria maşini, aparate si echipamente electrice, este vorba de peste 17 milioane de euro.

Trebuie spus că şi la importuri la aceiaşi categorie, maşini, aparate si echipamente electrice, a fost înregistrată cea mai mare creştere lunară, este vorba de 13 milioane de euro.

Valoarea totală a bunurilor trimise de agenţii economici timişeni la extern a depăşit după cinci luni de activitate valoarea de un miliard de euro.

Timisul, campion la exporturi in regiunea de vest0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor