Incursiune in Fiordurile Nordului

De T. Ex.
Reactualizat la:
Incursiune in Fiordurile Nordului
Fiordurile sunt rezultatul acțiunii îndelungate a ghețarilor asupra terenului muntos. Rezultatul este unul care pur și simplu taie răsuflarea privitorului. Fațadele muntoase abrupte se îmbină cu cascadele care par nesfârșite și plajele aproape nelocuite. Pentru o experiență completă în ceea ce privește fiordurile, o incursiune prin Fiordurile Nordului este ocazia perfectă de a profita de toată frumusețea acestor formațiuni naturale.

IBR-245202

Sognefjord

Sognefjord este considerat regele fiordurilor. Acesta este cel mai lung și mai adânc fiord al Norvegiei. Formațiunea se extinde pe o distanță de 200 de kilometri spre poalele Munților Jotunheiz. Se spune că această zonă este una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță, fiind cel mai lung fiord din Norvegia și al doilea ca mărime din lume. Sognefjorden este alcătuit din masivi muntoși, cascade și păduri pitorești care cu siguranță captează atenția oricărui turist poposit aici.

Hardangerfjord

Hardangerfjord

Dacă Sognefjord este regele Fiordurilor Nordice, atunci Hardangerfjord poate fi considerat regina fiordurilor. Munți care se înalță măreți în văzduh, cascade învolburate și chiar livezi idilice transformă orice călătorie în această zonă într-un spectacol natural demn de apreciat. Cei 179 de kilometri ai fiordului oferă priveliști spectaculoase, cu numeroase ocazii de a pătrunde în tot ceea ce însemnă un mare fiord nordic, pentru cei care se aventurează aici.

Geirangerfjord

Geirangerfjord

Traseul de 20 km pe apă de-a lungul Geirangerfjord, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este una din cele mai fermecătoare plimbări cu barca din lume. Gospodării demult abandonate se agață de marginile abrupte ale fiordului, lângă cascade învolburate, în timp ce feribotul care pleacă din Geiranger îi transportă lin prin ape de smarald pe toți cei care doresc o excursie în inima naturii norvegiene.

Lysefjord

Lysefjord se află în apropiere de orașul Stavanger. Pereții impozanți din granit ai Lysefjord, precum și impresionantul Amvon din piatră, situează acest fiord printre preferatele turiștilor. Amvonul din piatră (Preikestolen) este una din imaginile caracteristice pentru relieful Norvegiei. Această suprafață plată din piatră, cu margini abrupte, situată la 604 m înălțime, îi va face și pe cei mai aventuroși vizitatori să se gândească de două ori dacă au sau nu rău de înălțime.

Oslofjord

Oslofjord

Oslofjord nu dispune de fațade muntoase abrupte, ghețari impresionanți sau cascade nesfârșite, precum celelalte fiorduri. Oslofjord are mai degrabă o atracție făcută de om, nu de natură. Aici se află capitala Norvegiei, Oslo. Este un centru al artei și culturii, cu numeroase muzee și galerii de artă de talie mondială. Natura își spune totuși cuvântul și în cazul capitalei norvegiene. Metropola este înconjurată de păduri, dealuri și lacuri, care oferă posibilitatea unor drumeții și excursii plăcute, la doar câțiva kilometri de centrul cosmopolit al Norvegiei.

Snovegen

Snovegen

Snøvegen, sau Drumul de Zăpadă este una din „consecințele” existenței fiordurilor. Este un drum croit prin zăpada înaltă de câțiva metri, care urcă de la nivelul mării către platoul muntos care desparte orașele Aurland și Lærdalsøyri. Drumul devine apoi abrupt, iar imaginea este fantastică – o coborâre printr-un „tunel” de zăpadă ce pare din ce în ce mai îngust.

Calea ferata Oslo-Bergen

Calea ferata Oslo-Bergen

Există numeroase posibilități de a ajunge în regiunea de vest a Norvegiei pentru a vedea fiordurile. Calea ferată care leagă capitala Oslo de Bergen este însă cea mai plăcută metodă. Călătoria cu trenul pe acest traseu duce prin pădurile din sudul Norvegiei, prin platoul Hardangervidda și apoi spre Bergen, la marginea ținutului fiordurilor. Astfel, în timpul călătoriei spre frumusețile fiordurilor, turiștii pot avea contact și cu alte peisaje de poveste de pe traseu.

Fiordurile la bordul unui caiac

Fiordurile, la bordul unui caiac

Pentru o experiență completă a fiordurilor, nimic nu se compară cu o plimbare cu caiacul. Acest mijloc de transport oferă o imagine completă a reliefului, combinată cu senzațiile oferite de apele înghețate care duc lin prin ținutul fiordurilor. Cea mai potrivită locație pentru astfel de activități este Lustrafjord. Turiștii pot profita de excursiile cu caiacul organizate în apropiere de orașul Solvorn. De asemenea, în această zonă există o colonie de foci, care cu siguranță le vor ține companie vizitatorilor pe traseu.

Articole pe aceeași temă:

Biserici neobisnuite din lume

Destinatii perfecte pentru schi

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet

Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

 

 
Regulament de plasare a anunturilor