Incubator de afaceri în domeniul afacerilor

2Comentarii
Incubator de afaceri în domeniul afacerilor
Primăria Jimbolia a implementat un proiect finanţat de către Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul PHARE, prin care, în parteneriat cu Primăria Mórahalom din judeţul Csongrád – Ungaria, a construit în oraşul Jimbolia un Centru regional transfrontalier pentru incubarea afacerilor, consolidarea competenţelor manageriale şi dezvoltare economică zonală.

Noua clădire a incubatorului de afaceri are două etaje în care vor funcţiona mai multe birouri, o sală de conferinţe – toate prevăzute cu echipamente IT şi de telecomunicaţii – şi patru apartamente. Grupul ţintă al acestui proiect îl constituie sectorul IMM-urilor din Jimbolia şi din microregiune, antreprenorii şi agricultorii cu potenţial de dezvoltare cărora le lipseşte însă infrastructura necesară pentru a-şi dezvolta afacerile. Echipa de management a proiectului a colaborat cu partenerul maghiar, care are o bogată experienţă în operarea unui incubator de afaceri şi în derularea unor proiecte de dezvoltare locală. În perioda implementării proiectului s-a vizitat Parcul Industrial din localitatea Mórahalom, pentru realizarea unui schimb de experienţă şi a unei întâlniri cu întreprinzători din regiunea maghiară. O altă activitate a proiectului a constat în invitarea unor experţi din Mórahalom la Jimbolia pentru o întâlnire cu investitori din oraş şi din regiune. Tema discuţiilor a vizat cooperarea transfrontalieră, strategia de marketing regional, transmiterea de know how în domeniul elaborării proiectelor, stabilirea de parteneriate de afaceri. Incubatorul va pune la dispoziţie birourile şi celelalte facilităţi pentru activitatea de start în afaceri.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor