Incident pe santierul Pietei Badea Cartan! Au cazut doua grinzi, lucrarile au fost oprite

De Roxana Deaconescu
7Comentarii
Incident pe santierul Pietei Badea Cartan! Au cazut doua grinzi, lucrarile au fost oprite
Nu se mai lucrează deloc pe șantierul din Piața Badea Cârțan și nu se știe cât durează pauza. Potrivit reprezentanților Piețe S.A., s-a decis suspendarea lucrărilor din cauza a două grinzi care s-au prăbușit, așa că nu se poate lucra momentan în condiții de siguranță. Se face expertiză.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit pe șantier, însă lucrările vor fi suspendate până când va fi rezolvată problema de siguranță. Cele două grinzi sunt din structura nou realizată.

„Având în vedere că în 26 octombrie, pe șantierul situat în Piața Badea Cârțan, unde se execută lucrarea «Modernizare Piața Badea Cârțan prin construcție de chioșcuri și hală sub structura de acoperire existentă», s-a produs un incident constând în prăbușirea a două grinzi dintr-un ansamblu situat la înălțimea de 3,74 metri, eveniment considerat ca fiind cu grad de risc, în 27 octombrie, beneficiarul lucrării, Piețe S.A., a decis suspendarea realizării lucrărilor de montaj a tuturor grinzilor din ansamblu, până la finalizarea expertizei dispuse în acest sens”, transmit cei de la Piețe.

Pentru siguranța cumpărătorilor și a piețarilor, cei de la Piețe S.A. au cerut o expertiză, pentru a afla exact din ce cauză s-au desprins cele două grinzi și, evident, pentru a evita să se prăbușească și altele.

O primă etapă de expertizare a fost inițiată în 30 octombrie, când au fost predate materialele pentru încercări la ISIM Timișoara, iar cea de-a doua etapă a demarat în 2 noiembrie, la firma Urban INCD Incerc Timișoara, unde s-au cerut testări suplimentare ale materialelor utilizate în ansamblu, mai informează Agoston Odon, președintele Consiliului de Administrație al Societății de Piețe.

Este nevoie și de o altă expertiză, pentru că cei de la Piețe vor să afle exact care sunt cauzele incidentului produs pe șantier.

„Vă aducem la cunoștință că decizia beneficiarului a fost luată în considerarea siguranței și securității comercianților și a cumpărătorilor, obiectiv primordial în viziunea noastră și tratat în consecință cu maximă diligență și responsabilitate atât de către SC PIEȚE SA Timișoara, cât și de Primăria Municipiului Timișoara. Totodată, vă informăm că situația expusă va avea drept consecință prelungirea duratei de execuție, predare a lucrării, precum și dare în folosință către public a Pieței Badea Cârțan cu intervalul de timp necesar pentru finalizarea acestor expertizări”, au conchis reprezentanții Piețe S.A.

În funcție de ce arată expertiza, ar putea fi luată în calcul și rezilierea contractului cu firma contractată de primărie. „Ipotetic, poate intra în discuție și rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația. Vom vedea în momentul în care primim rezultatele expertizei”, a spus Agoston Odon.

În 1 septembrie, aparent doar teoretic, a fost deschis șantierul în Piața Badea Cârțan. Piețarii și mesele au dispărut de acolo, iar spațiul a fost împrejmuit pentru ca muncitorii firmei SC Building SRL să poată face lucrările necesare. La jumătatea lunii septembrie încă nu se lucrare mai nimic în Badea Cârțan. Practic, piața trebuie modernizată cu aproape 900.000 de lei, șantierul fiind programat să dureze 84 de zile, pe toată această perioadă precupeții fiind mutați în Piața Traian.

Proiectul de modernizare presupune „realizarea unei hale pentru comercianți, sub copertina existentă”, fiind vorba, practic, despre închiderea spațiului de sub copertina existentă, pentru ca piețarii să nu mai stea în curent și în frig pe timpul iernii. Hala nou creată va fi din pereți tip sandvici cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. De asemenea, vor fi amenajate și câteva bazine pentru apă, aceasta fiind o cerință a pompierilor.

Au trecut mai bine de două săptămâni de când piețarii din Badea Cârțan s-au mutat cu tot cu marfă în Piața Traian. În Badea Cârțan ar fi trebuit să înceapă lucrările, însă muncitorii lipsesc cu desăvârșire, ca și comercianții care obișnuiau să vândă acolo. De ce? Nici primarul Nicolae Robu nu știe. ...7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor