Incepe santierul in Parcul Alpinet, cu aceeasi firma care lucreaza in Parcul Central

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Incepe santierul in Parcul Alpinet, cu aceeasi firma care lucreaza in Parcul Central
© TION: Incepe santierul in Parcul Alpinet, cu aceeasi firma care lucreaza in Parcul Central
S-a terminat Festivalul Bega Bulevard, iar conducerea Primăriei Timișoara a semnat, miercuri, ordinul de începere pentru lucrările de modernizare din Parcul Alpinet. Șantierul ar urma să dureze șase luni.

Lucrările vor fi efectuate de aceeași firmă care reabilitează Parcul Central, Lovrintim, societate „abonată” la mai multe contracte ale primăriei. Încă nu se știe dacă părculețul de pe malul Begăi va fi închis de tot în timpul șantierului. Valoarea contractului este de 1,12 milioane de lei, fără TVA.

În aproximativ șase luni de la începerea lucrărilor, Parcul Alpinet, o capodoperă peisagistică a Timișoarei, va arăta ca nou. Va avea loc de joacă, copaci noi, alei noi, bănci noi, irigare automatizată și dale solare, investiția fiind făcută din bugetul local.

Ce fel de lucrări erau prevăzute în Parcul Alpinet? Completarea vegetaţiei existente, gazonarea suprafeţelor verzi, refacerea reţelei de alei pietonale din pavele din beton, recondiţionarea şi completarea mobilierului urban, completarea sistemului de iluminat clasic cu „dale decorative fotovoltaice”, instalarea unui sistem de irigare automatizat.

Întrebat dacă vor fi tăiați copaci din Alpinet, Robu a răspuns că nu știe exact ce prevede proiectul. Cert este că vor fi plantați peste 100 de arbori noi, arbuşti şi plante perene, iar în proiect sunt prevăzute 56 de dale decorative solare, achiziţionarea şi montarea unui număr de 34 de noi bănci şi 32 de coşuri de gunoi.

Parcul Alpinet este situat pe malul stâng al canalului Bega, fiind unul dintre parcurile tinere ale orașului, amenajat în secolul XX.

„Parcul Alpinet este una din capodoperele peisagistice ale municipiului Timişoara. Iniţial, el se numea «Arboretum» şi a fost creat în anul 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei întâlniri a horticultorilor din România (…) Diverse specii alpine şi subalpine – de aici şi numele de azi – au fost aduse, îngrijite şi aclimatizate, nu numai din România, ci şi din alte locuri”, amintesc reprezentanţii municipalităţii.

foto
Se pregătește șantierul și în Parcul Alpinet. Lucrările vor fi efectuate de aceeași firmă care reabilitează Parcul Central, Lovrintim, societate „abonată” la mai multe contracte ale primăriei. Încă nu se știe dacă părculețul de pe malul Begăi va fi închis de tot în timpul șantierului. Potrivit pr...1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor